Noul șef Audi i-a anunțat pe angajați: vrea propriul model electric ieftin

Noul șef Audi i-a anunțat pe angajați: vrea propriul model electric ieftin
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 14 mar 2024

Noul șef al Audi, Gernot Dollner, care l-a înlocuit pe Markus Duesman anul trecut, a anunțat angajații companiei că are în plan dezvoltarea propriului model electric accesibil, cu care să concureze zona entry-level a acestui segment.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

O mai veche idee a fostului șef al Audi, Markus Duessman, a fost readusă la lumină de noul CEO al mărcii premium a grupului VW și anunțată angajaților în cadrul unei întâlniri cu angajații din uzina din Ingolstadt. Potrivit presei germane, Dollner, care conduce Audi începând de la 1 septembrie 2023, i-a anunțat pe angajați că, după Q6 e-tron și A6 e-tron, care vor fi produse pe noua platformă PPE, folosită în comun cu Porsche, marca va mai fabrica un al treilea automobil electric în principala fabrică din Ingolstadt. Vestea a fost dată pentru ca temerile sindictului privind o reducere a capacității de producție să fie risipite, mai ales că la întâlnire au participat și reprezentanți ai federației sindicale IG Metall, cea mai puternică din Germania.

România are cele mai periculoase drumuri din Europa CITEȘTE ȘI România are cele mai periculoase drumuri din Europa

De altfel, reprezentanții sindicatului Audi au declarat că modelul electric accesibil al mărcii a fost cerut prin comitetul întreprinderii de mai mulți ani, iar confirmarea lui reprezintă un succes.

Primele informații referitoare la acest model arată că va fi un automobil compact, similar cu A3, care va fi produs pe platforma MEB, care este regăsită pe Q4 e-tron și pe modelele electrice de la VW.

ULTIMA ORĂ BMW investește, în sfârșit, în România. Joint venture cu un gigant japonez IT, în care vor lucra mii de oameni CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ BMW investește, în sfârșit, în România. Joint venture cu un gigant japonez IT, în care vor lucra mii de oameni

Pentru uzina din Ingolstadt, trecerea la producția de automobile electrice este foarte importantă pentru viitorul acestei uzine, mai ales că din 2028 planurile prevăd ca producția să fie exclusiv electrică.

Audi are o gamă destul de mare de mașini electrice, cu opt modele complet electrice, dar care este bazată, de fapt pe trei modele: Q4 e-tron, cel mai ieftin, care costă peste 50.000 de euro, Q8 e-tron, care costă peste 75.000 de euro, și terminând cu cel mai luxos, GT e-tron, care depășește 100.000 de euro. Un automobil compact, cu propulsie electrică, similar cu ID.3, ar putea avea un preț sub 50.000 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
audi e-tron
audi electric
masini electrice