O amendă pe secundă în București pentru neplata locului de parcare cu dungă albastră. De la 1 iulie compania municipală Parking București patrulează cu radare mobile

O amendă pe secundă în București pentru neplata locului de parcare cu dungă albastră. De la 1 iulie compania municipală Parking București patrulează cu radare mobile
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2023

Cei care nu își vor achita locul de parcare la Parking București vor putea fi identificați la secundă, în urma unor patrule cu radare mobile ale companiei municipale. Se pot verifica până la 3000 de autoturisme pe oră. Măsura se aplică de la 1 iulie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Două mașini cu radare mobile, și 16 fără, deține compania municipală Parking București, iar acestea vor trebui să monitorizeze 28.000 de locuri de parcare cu plată din centrul Bucureștiului. Locurile marcate cu dungă albastră sunt administrate de Primăria Capitalei prin Compania Parking București și, începând din martie 2023, pe locul de parcare se aplică un tarif unitar de 5 lei/oră sau se poate cumpăra abonament, arată G4Media.ro.

Undă verde: TTS preia unul din cei mai importanți operatori din Portul Constanța CITEȘTE ȘI Undă verde: TTS preia unul din cei mai importanți operatori din Portul Constanța

Sistemul de monitorizare a plății locurilor de parcare funcționează cu ajutorul a două camere video de ultimă generație, spune consilierul USR Nicorel Nicorescu, într-o postare pe Facebook.

Radarul mobil verifică în mai puțin de o secundă numărul de înmatriculare și plata locului de parcare, dacă masina este parcată „gratis”, adică fără abonament de zi, lunar sau tarif orar.

Potrivit lui Nicorescu, amenda vine cu o fotografie ce include locul, data și ora, iar modul de constatare și înregistrare a contravenției, „cu o tehnologie perfect opozabilă în justitie, va conduce astfel la evitarea tergiversărilor în instanță”.

„Se pot primi și mai multe amenzi în aceeași zi dacă vei fi surprins pe o durată îndelungată.”, a mai spus consilierul USR.

Informația privind patrulele Companiei Parking București cu radare mobile, de la 1 iulie, a fost confirmată pentru G4media de viceprimarul Stelian Bujduveanu, responsabil cu parcările din Capitală.

România are cea mai ridicată rată din UE a deceselor din cauza accidentelor rutiere, de două ori cât media europeană CITEȘTE ȘI România are cea mai ridicată rată din UE a deceselor din cauza accidentelor rutiere, de două ori cât media europeană

Neplata locurilor de parcare a fost o critică constantă la adresa administrației Nicușor Dan, după momentul lansării revoluției parcărilor din centrul Capitalei, întrucât Poliția Locală sau Parking București nu aveau capacitatea de a verifica automat mașinile parcate. Revoluția parcărilor introdusă în august 2022 își propunea să impună o disciplină în traficul aglomerat din centrul capitalei, în principal pentru a evacua mașinile parcate pe trotuare.

Cât plătesc bucureștenii pentru un loc de parcare marcat cu albastru

  • parcarea se plătește de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00, iar tariful unitar este de 5 lei pe oră.
  • pentru acest interval orar este disponibil, pentru persoanele fizice, juridice și instituții și un abonament de 30 de lei pe zi sau de 500 de lei pe lună.
  • pentru riverani, abonamentul va fi de 50 de lei pe lună sau de 500 de lei pe an.

În cazul tarifelor pe bază de abonament, pentru utilizatorii persoane fizice, persoane juridice și instituții publice:

  • abonamentul este valabil de luni până duminică, în intervalul orar 08:00 – 20:00, în toată zona unică de tarifare;
  • plata abonamentului permite utilizarea unui loc de parcare, fără rezervarea sau nominalizarea acestuia.

Tarifele de parcare se pot achita prin următoarele modalități:

  • Tichete preplătite
  • Tichete orare eliberate de operatorul parcării sau prin sistem de autotaxare (parcometru)
  • SMS
  • On-line, utilizand platformele/aplicațiile electronice specifice

Parcarea este gratuită pentru mașinile electrice și hibrid, cu unele excepții.

viewscnt
Afla mai multe despre
parcare
bucuresti
tarife