Air India a finalizat o comandă uriașă de 470 de avioane Airbus și Boeing

Air India a finalizat o comandă uriașă de 470 de avioane Airbus și Boeing
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 iun 2023

India a dominat pentru a doua zi Salonul aeronautic de la Paris, în timp ce Air India a finalizat o comandă uriașă pentru 470 de avioane Airbus și Boeing, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Acordul, când a fost schițat în februarie, a fost cea mai mare tranzacție pentru avioane convenită vreodată, în funcție de numărul de avioane. Dar acesta a fost depășit în prima zi a show-ului de la Paris de comanda rivalului indian IndiGo, pentru 500 de avioane cu corp îngust Airbus.

Carlos Ghosn, fostul șef al Renault-Nissan, deschide proces și cere despăgubiri de peste un miliard de dolari CITEȘTE ȘI Carlos Ghosn, fostul șef al Renault-Nissan, deschide proces și cere despăgubiri de peste un miliard de dolari

Finalizarea tranzacției o plasează în comenzile restante ale industriei aerospațiale ca fiind comenzi ferme. Până acum, a fost doar o înțelegere preliminară, scrie News.ro.

Air India a spus că acordul valorează 70 de miliarde de dolari la prețurile de listă, deși companiile aeriene obțin de obicei reduceri la comenzile mari în valoare de cel puțin jumătate din prețul principal, spun analiștii.

Eforturile companiilor aeriene indiene de a ține pasul cu piața aviației cu cea mai rapidă creștere din lume, care deservește cea mai mare populație, au dus la scăderea recordurilor din industrie, chiar dacă producătorii se străduiesc să-și atingă obiectivele de producție pe fondul dificultăților lanțului de aprovizionare.

Însă unii analiști și-au exprimat îngrijorarea că companiile aeriene ar putea comanda în exces avioane în urmărirea acelorași pasageri.

Acordul Air India include 250 de avioane de la Airbus și 220 de la Boeing. Partea Airbus cuprinde 210 avioane cu corp îngust A320neo și A321neo și 40 cu corp larg A350.

Acordul cu Boeing este pentru 190 de 737 MAX cu corp îngust, plus 20 787 Dreamliner și 10 777X cu corp larg.

”Programul nostru ambițios de reînnoire și extindere a flotei va face ca Air India să opereze cele mai avansate și mai eficiente aeronave din rețeaua noastră de rute în decurs de cinci ani”, a declarat directorul general al Air India, Campbell Wilson, într-un comunicat.

Compania care operează pe aeroportul de la Brașov a modificat orarul zborurilor, pentru a se adapta programului care permite aterizări și decolări doar până la ora 19 CITEȘTE ȘI Compania care operează pe aeroportul de la Brașov a modificat orarul zborurilor, pentru a se adapta programului care permite aterizări și decolări doar până la ora 19

Lista de cumpărături din partea companiilor aeriene indiene se adaugă semnelor de cerere globală puternică pentru aeronave civile, pe măsură ce călătoriile își revin după pandemie, iar companiile aeriene caută să-și reducă impactul asupra mediului cu noi modele mai eficiente din punctul de vedere al combustibilului.

Cea mai mare cererea a fost pentru avioanele cu corp îngust destinate curselor pe distanțe scurte și medii, dar producătorul de motoare Rolls-Royce a declarat marți că și piața pentru avioane cu corp lar, destinate distanțelor lungi își revine puternic.

Cu toate acestea, producătorii de avioane și furnizorii lor rămân îngrijorați de capacitatea lor de a îndeplini registrele de comenzi mari, pe fondul creșterii costurilor, al penuriei de piese și al deficitului de muncitori calificați.

viewscnt
Afla mai multe despre
air india
boeing
airbus