O navă cu 21 de marinari români la bord a fost atacată de pirați în Togo; mai multe persoane ar fi fost luate ostatice

O navă cu 21 de marinari români la bord a fost atacată de pirați în Togo; mai multe persoane ar fi fost luate ostatice
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mar 2019

O navă la bordul căreia se aflau 21 de marinari români a fost atacată de pirați în apropierea unui port din Togo și mai multe persoane ar fi fost luate ostatice, numărul acestora nefiind deocamdată cunoscut. Nava a revenit în portul de unde plecase pentru a fi efectuate câteva reparații la stricăciunile provocate de pirați, iar marinarii aflați la bord nu sunt răniți.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor (SLN) și reprezentantul Federației Internaționale a Transportatorilor (ITF), Adrian Mihălcioiu, a declarat luni, pentru News.ro, că nava Histria Ivory a fost atacată de pirați duminică seara, la scurt timp după ce a plecat din portul Lome din Togo, scrie News.ro.

Românii accelerează căutările de locuri de muncă. Meseriile căutate în piață și companiile cu cele mai multe CV-uri CITEȘTE ȘI Românii accelerează căutările de locuri de muncă. Meseriile căutate în piață și companiile cu cele mai multe CV-uri

Astfel, la 20 de mile marine de portul respectiv, pirații au atacat ambarcațiunea, au urcat la bordul vaporului și ar fi luat ostatici mai mulți marinari, dar deocamdată autoritățile nu știu numărul acestora. După aceea, pirații au părăsit vasul cu tot cu ostatici, iar ceilalți marinari au revenit în portul Lome. Nava a fost afectată în urma atacului și urmează să fie supusă unor reparații. Marinarii aflați la bordul navei nu sunt răniți, a precizat Adrian Mihălcioiu.

Nava Histria Ivory, pavilion Malta, transporta mărfuri petrochimice din Togo către Liberia. Echipajul este format numai din marinari români. 

viewscnt
Afla mai multe despre
nava
pirati
togo