Opel Crossland X, disponibil în România din 10 iulie. A fost publicată lista de prețuri

Opel Crossland X, disponibil în România din 10 iulie. A fost publicată lista de prețuri
scris 30 iun 2017

Crossland X, cel mai nou SUV al mărcii Opel, a fost lansat pe piața din România, fiind publicate și prețurile. Începând din 10 iulie, mașina va fi disponibilă în showroom-uri și va putea fi comandată.

Opel Crossland X este cel mai nou SUV al mărcii, dezvoltat pe noua platformă comună realizată de PSA Group împreună cu Opel. Practic, el se suprapune în segment cu Mokka X, ambele fiind SUV-uri subcompacte, de clasă B. Mokka a fost dezvoltat pe o platformă GM (Gamma II) pe care au fost construite și Chevrolet Trax și Buick Encore, care probabil va fi abandonată de Opel peste doi ani. Diferența majoră între cele două modele este dată de tracțiunea 4x4, care la Crossland X, în ciuda numelui, nu există, așa cum nu mai există aproape la niciun SUV de segment B.

FOTO Test Drive: Porsche. Cum se simt la volan mașinile sport CITEȘTE ȘI FOTO Test Drive: Porsche. Cum se simt la volan mașinile sport

Revenind la piața românească, pe care se lansează Crossland, vom avea cea mai ieftină versiune la 12.920 euro, echipată cu motor de 1.2 litri, 81 CP, benzină. Acesta are un consum declarat de 6,4 litri urban, respectiv 5,1litri/100 km în regim mixt. Cei care doresc mai multă putere și un motor pe benzină, variant 1.2 Trubo, de 130 CP, asortat cu o cutie manuală în 6 trepte va costa 14.720 euro. Între cele două, există o versiune de 110 CP, ecoTEC.

Pentru pasionații de diesel, cel mai ieftin porpulsor se regăsește pe echiparea Enjoy la 15.320 euro. Are 1.6 litri, 99 CP și un consum urban de 4,5 litri/100 km. Varianta ecoTEC este puțin mai scumpă, dar mai economică (4,1litri în regim urban), în timp ce varianta mai puternică (120 CP) va costa 16.120 euro.

Din tre echipamentele pe care viitorii proprietari vor beneficia amintim iluminarea innovative full LED, head-up display (sistem PSA, cu afișaj pe un mic display pe bord, nu pe parbriz), Opel Eye (cameră frontală). Foarte important și prezent pe aproape orice model din segment este sistemul de frânare de urgență la impact, însoțit de alertarea în cazul unui impact iminent. Nu în ultimul rând, ssistemul de asistență la parcare permite parcarea automată după găsirea unui loc de parcare potrivit. Asistenutul de conectivitate, Opel OnStar, hotspot Wi-Fi sunt câteva din echipamentele pentru conectivitate ce se regăsesc la bordul lui Crossland.

Reamintim că Ople Crossland X are o lungime de 4,21, cu o lățime de 1,76 metri și înălțime de 1,60 metri. Portbagajul lui Crossland are 410 litri și poate fi mărit prin deplasarea și rabatarea banchetei spate până la 520 litri și, respectiv, 1.255 litri. 

Opel Crossland X, disponibil în România din 10 iulie. A fost publicată lista de prețuri

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
crossland
lansare romania