Opel, investigată de KBA pentru unele posibile tehnologii care manipulează emisiile

Opel, investigată de KBA pentru unele posibile tehnologii care manipulează emisiile
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 17 iul 2018

Opel se află în mijlocul unui mic scandal legat de tehnologiile utilizate pentru controlul emisiilor în cazul unor modele. „Opel nu a primit niciun ordin din partea KBA”, susține compania, în timp ce Ministerul Transporturilor a confirmat că autoritatea a demarat audieri în acest caz.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Opel este investigată în legătură cu motoarele a trei modele produse de companie, referitor la tehnologiile utilizate pentur controlul emisiilor, informația fiind confirmată oficial de Ministerul Federal al Transporturilor, după ce presa germană anunțase inițial acest lucru bazat pe surse neoficiale. „Înainte de finalizarea audierilor, nu poate fi trasă nicio concluzie despre inadmisibilitatea dispozitivelor de apărare (defeat device n. r.) utilizate”, au declarat cei din minister.

Opel a publicat imediat după apariția informațiilor un comunicat prin care anunță că „nu a primit niciun ordin de la KBA și nu comentează o procedură care a început mai bine de doi ani în urmă”. Compania germană, deținută acum de PSA Group, mai spune că a „recunoscut potențialul de îmbunătățire încă din decembrie 2015 și a demarat o inițiativă în materie de tehnologie pentr umai multă transparență, credibilitate și eficiență în beneficiul clienților”. Compania a demarat măsuri voluntare pentru modelele Insignia (generația anterioară), Zafira Tourer și Cascada, echipate cu motoare Euro 6.

Marca premium a PSA, DS Automobile, va opri definitiv vânzările DS 4 și DS 5 CITEȘTE ȘI Marca premium a PSA, DS Automobile, va opri definitiv vânzările DS 4 și DS 5

Presa germană a scris că probele descoperite de KBA ar fi rezonabile pentru a demonstra că tratamentul gaselor evacuate pentru anumite modele este dezactivat în timpul rulării. Circa 60.000 de exemplare ar fi afectate de această problemă, din care doar 10.000 se află în Germania.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
psa
emisii
insignia
dispozitive de aparare
manipulare emisii