Opel lansează în România Combo Life, versiunea de pasageri a utilitarei Combo

Opel lansează în România Combo Life, versiunea de pasageri a utilitarei Combo
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 16 iun 2018

Opel România a repzentat în premieră modelul Combo Life, un autoturism de pasageri din clasa MPV compact, care încearcă să țină trează atenția publicului pentru acest tip de caroserie.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Noul Opel Combo Life a fost lansat la Geneva, în acest an, fiind versiunea de pasageri a lui Combo. La rândul său, acesta este varianta germană a trioului din care mai face parte Citroen Berlingo și Peugeot Rifter, mașini aproape identice, construite pe o platformă comună a PSA. Opel Combo Life este competitor direct cu Dacia Dokker, care este în acest moment lider de piață pe segmentul său și cel mai ieftin dintre modelele existente.

Chiar dacă segmentul MPV este într-o cădere vertiginoasă pe piața de pasageri din Europa, marii constructori încearcă să exploateze la maxim investițiile făcute în acest sector. Una dintre metode este adaptarea estetică a monovolumelor pentru a semăna cât mai mult cu un SUV, categorie tot mai căutată în ultmul deceniu. Nu este cazul lui Combo, care rămâne tributar formei rectangulare, chiar dacă unele detalii dinamice au fost adăugate. Însă partea care contează cel mai mult la o un vehicul multifuncțional este cea pragmatică, astfel că putem vorbi despre un portbagaj foarte mare, aproape 600 de litri (850 litri la versiunea lungă) sau 2693 litri cu scaunele rabatate, opțiunea unei arhitecturi cu 7 locuri, dar și o serie de spații de depozitare. Dimensiunile rămân în zona medie, cu 4,40 - 4,75 metri lungime, în funcție de versiune. „Acest autovehicul ne oferă ocazia de a ataca cu forțe noi segmentul important al autovehiculelor utilitare de mici dimensiuni.”, a declarat Cristian Milea, Country Director Opel România.

Opel Combo Life este însă și un model cu tehnologie de ultimă oră la bord. Vorbim aici despre sistemul de detectare a somnolenței șoferului, camera video pentru marșarier cu vedere panoramică la 180°, afișajul pe parbriz, IntelliGrip.  La capitolul siguranță, vorbim despre sistemul de avertizare privind o coliziune frontală cu detectarea pietonilor și frânare automată de urgență. Pe lângă emiterea unei alarme sonore și a unei avertizări vizuale, sistemul frânează în mod independent dacă distanța față de autovehiculul din față scade rapid și șoferul nu reacționează.

Acționarii Volkswagen Group discută săptămâna viitoare situația șefului Audi, cercetat penal de procurori în dosarul emisiilor CITEȘTE ȘI Acționarii Volkswagen Group discută săptămâna viitoare situația șefului Audi, cercetat penal de procurori în dosarul emisiilor

O inovație în materie de senzori de parcare este Sistemul de protecție a părții laterale. Acesta ajută șoferul în viraje la viteze reduse, avertizându-l când există pericolul de coliziune între o parte laterală a autovehiculului și un obstacol (stâlpi, bariere, perete sau alte autovehicule). Sistemul de protecție a părții laterale include doisprezece senzori în jurul autovehiculului.

La capitolul motorizare, au fost anunțate propulsoare pe benzină, 1.2 litri, și diesel, 1.5 litri, însoțite de cutii manuale în 5 și 6 trepte, dar și, opțional, o cutie automată în 8 trepte.

Prețurile vor fi disponibile în la sfârșitul acestei luni, odată cu lansarea comenzilor la dealerii din România.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
combo
dacia
dokker
mpv