Opel revine pe piața din Rusia

Opel revine pe piața din Rusia

Sursa: Pagina de Facebook Euromarket

Profit.ro
Profit.ro
scris 17 mar 2019

Opel va reintra anul acesta pe piața din Rusia cu 3 noi modele.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Producătorul mărcii Opel revine pe piața auto în creștere din Federația Rusă cu crossover-ul Grandland X, care va fi importat din Germania, și două modele care vor fi produse local, la fabrica grupului PSA, transmit AFP, Automotive News și Reuters, preluate de Agerpres.

Decizia PSA, care vinde de asemenea mașini sub brandurile Peugeot și Citroen, va spori concurența cu rivala franceză Renault, care comercializează în Rusia brandurile Lada, Duster, Logan și Sandero. "Rusia este o piață mare, atractivă, de importanță strategică, cu un potențial imens", a afirmat directorul general al Opel, Michael Lohscheller.

CITEȘTE ȘI Fiat Chrysler, rechemare pentru aproape 900.000 de mașini, din cauza emisiilor

Mașina de familie Zafira Life și vehiculul comercial Vivaro Transporter vor fi fabricate din trimestrul patru la fabrica PSA din Kaluga, la sud de Moscova. În cele mai mari orașe din Rusia, Opel va deschide o rețea de 15 - 20 de dealeri, iar în următorii ani rețeaua ar putea fi dublată, a informat compania.

În 2015, când era deținut de grupul american General Motors, Opel s-a retras din Rusia, pe fondul crizei de pe piața auto provocate de deprecierea semnificativă a rublei, și a închis fabrica din Sankt Petersburg. În 2017, grupul francez PSA a achiziționat brandurile Opel și Vauxhall de la GM.

După ce a raportat câștiguri record în 2018, grupul PSA a anunțat luna trecută că-și va reduce dependența de Europa prin lansarea Peugeot în America de Nord, Citroen în India și Opel în Rusia.

Tesla pregătește extinderea rețelei Supercharger inclusiv în România. Orașele din țară unde vor fi deschise primele stații de încărcare ultrarapidă CITEȘTE ȘI Tesla pregătește extinderea rețelei Supercharger inclusiv în România. Orașele din țară unde vor fi deschise primele stații de încărcare ultrarapidă

Pentru realizarea acestui obiectiv va fi construită o nouă fabrică în Namibia, pentru comercializarea mașinilor în Africa de Sud, și vor fi extinse rețelele de dealeri și de servicii din Liban, Tunisia, Maroc, Ucraina și Chile. "Alături de lansarea brandului Opel în Ucraina anul trecut, intenționăm să triplăm în regiune vânzările brandurilor din grupul PSA până în 2021", a afirmat Yannick Bézard, director de operațiuni al PSA pentru Eurasia.

Conform estimărilor Association of European Businesses (AEB), în 2019 vânzările de mașini noi în Rusia ar urma să crească cu 3,6%, la 1,87 milioane de unități, după un avans de 13% în 2018, la 1,80 milioane de vehicule.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
rusia
psa group