Opel, singura marcă Stellantis prezentă la IAA Munchen, cu trei premiere mondiale. „Rămâne o surpriză pentru moment”

Opel, singura marcă Stellantis prezentă la IAA Munchen, cu trei premiere mondiale. „Rămâne o surpriză pentru moment”
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 mai 2023

După confirmările mărcilor premium Mercedes și BMW, dar și ale grupului Volkswagen, care va fi prezent cel puțin cu brandurile germane, VW, Porsche și Audi, Stellantis confirmă participarea exclusivă la IAA Munchen cu marca Opel.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Renault va fi singurul brand francez care va fi prezent la Munchen, la începutul lunii septembrie, la salonul auto IAA Mobility, organizat de asociația constructorilor germani de automobile, VDA, după cum reiese din anunțul Stellantis. Grupul franco-italian, care deține 14 mărci din Europa și SUA, a anunțat că numai Opel va expune la Munchen, cele mai noi modele ale sale.

Reprezentanții Stellantis au precizată că Opel va prezenta trei premiere mondiale, toate electrice, care „vor oferi o perspectivă semnificativă asupra viitorului mărcii și asupra designului uimitor al viitoarei generații Opel”.

Florian Huettl, CEO Opel: „La salonul IAA Mobility de la München, vom arăta cum Opel face ca electromobilitatea să fie accesibilă cât mai multor oameni și chiar mai potrivită pentru utilizarea de zi cu zi – și cum va arăta viitorul mărcii”.

Dintre cele trei premiere mondiale, de fapt două sunt mai mult sau mai puțin cunoscute, fiind vorba despre face-liftul Corsa și o versiunea Astra Sports Tourer Electric, unul dintre primele wagon-uri electrice din Europa. Cea de-a treia noutate nu a fost dezvăluită. „Rămâne o surpriză pentru moment, dar putem anunța că Opel va da o lovitură cu un manifest sugestiv”, transmite compania.

Dacia Sandero a fost cel mai vândut automobil din Europa, în aprilie, iar Spring, pe locul 5 la electrice CITEȘTE ȘI Dacia Sandero a fost cel mai vândut automobil din Europa, în aprilie, iar Spring, pe locul 5 la electrice

Printre mărcile non-germane care au confirmat prezența până acum se numără Ford, Renault și chinezii de la BYD. Reprezentanții Dacia au confirmat anterior, pentru Profit.ro, că marca românească nu va fi prezentă la Munchen.

Salonul auto IAA, transformat în salon de mobilitate de asociația industriei auto din Germania (VDA), se va desfășura pentru a doua oară în orașul Munchen, după ce a fost mutat din Franfurt.

Formatul salonului cuprinde standuri de prezentare nu doar în pavilionul expozițional al orașului, Messe Munich, ci și în locuri aglomerate din oraș. Pe lângă producătorii de automobile, vor expune producători de componente, de tehnologii de mobilitate, producători de biciclete și motociclete, dar și diferite vehicule electrice de mici dimensiuni, precum trotinetele.

viewscnt
Afla mai multe despre
opel
corsa electric
astra electric
salon munchen