Tesla deschide accesul mașinilor Ford la rețeaua de stații Supercharger

Tesla deschide accesul mașinilor Ford la rețeaua de stații Supercharger
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 26 mai 2023

După anunțul privind transformarea rețelei Supercharger într-una publică, pentru toate mărcile de automobile electrice, Tesla a mai făcut un pas în această direcție și a încheiat primul parteneriat, cu competitorii de la Ford pentru ca proprietarii acestei mărci să poată încărca mașinile la stațiile Tesla.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Ford este prima marcă de automobile care primește oficial acces la rețeaua de stații de încărcare Supercharger a companiei Tesla. Momentul a fost marcat printr-un acord semnat de cele două companii și are loc în contextul în care autoritățile americane încearcă să promoveze și să susțină financiar extinderea pieței de vehicule electrice, inclusiv prin dezvoltarea unei rețele de încărcare cât mai vaste.

Accesul la cele 12.000 de stații de încărcare Supercharger din SUA se va face cu ajutorul unor adaptoare produse de Tesla, astfel încât încărcătoarele CCS ale modelelor Ford electrice să se poată conecta fizic la stații. În același timp, Ford a anunțat că, începând din 2025, va livra mașinile electrice echipate direct cu priză pe standardul Tesla, astfel încât să nu mai fie nevoie de adaptoare.

VIDEO & FOTO BMW a lansat noua generație Serie 5, inclusiv versiunea electrică i5. Care sunt prețurile în România CITEȘTE ȘI VIDEO & FOTO BMW a lansat noua generație Serie 5, inclusiv versiunea electrică i5. Care sunt prețurile în România

Pentru Tesla, deschiderea rețelei Supercharger pentru proprietarii de mașini ai altor mărci reprezintă o potențială sursă de venituri, într-un context în care marja de profit pe automobil a scăzut simțitor, odată cu reducerea prețurilor, atât în SUA, cât și în Europa.

Șeful Tesla, Elon Musk, a declarat în fața acționarilor că urmărește creșterea veniturilor din serviciile suplimentare vândute proprietarilor, inclusiv vânzarea de funcții noi și de actualizări ale softurilor mașinilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
supercharger
tesla
ford incarcare masini electrice