Operatorul aerian Finnair a anulat 276 de zboruri programate luni, din cauza unui conflict de muncă

Operatorul aerian Finnair a anulat 276 de zboruri programate luni, din cauza unui conflict de muncă
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 nov 2019

Operatorul aerian național Finnair din Finlanda a fost nevoit să anuleze 276 de zboruri programate atât duminică cât și luni, după eșuarea încercărilor de a rezolva un conflict de muncă la serviciul poștal, care a determinat mai multe sindicate să declanșeze luni o grevă de solidaritate, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Aproximativ 9.000 de angajați ai serviciului public de poștă Posti se află de două săptămâni în grevă din cauza reducerilor de salarii, iar mai multe sindicate finlandeze întreprind acțiuni pentru susținerea grevei, scrie News.ro.

Finnair a anunțat că circa 20.000 de călători vor fi afectați de anularea curselor, provocată de decizia sindicatului angajașilor aeroportului de a participa luni la greva de solidaritate, dacă nu se va găsi o soluție duminică.

FOTO Orban anunță când va fi finalizat metroul în Drumul Taberei CITEȘTE ȘI FOTO Orban anunță când va fi finalizat metroul în Drumul Taberei

Conciliatorul șef pentru muncă al Finlandei, Vuokko Piekkala, a declarat că încercarea de a se ajunge la un acord a eșuat, după negocierile îndelungi din timpul weekendului.

Piekkala a spus că nu este clar când vor fi reluate negocierile.

Un purtător de cuvânt al Finnair, Paivyt Tallqvist, a declarat: ”Din estimările noastre vom putea opera circa 120 din cele 377 de zboruri programate pentru mâine (luni)”.

viewscnt
Afla mai multe despre
finnair
zboruri anulate