Oradea caută o companie care să opereze zboruri spre București și Londra

Oradea caută o companie care să opereze zboruri spre București și Londra
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 sep 2023

Primarul Oradiei, Florin Birta, a anunțat că autoritățile locale, adică Primăria Oradea și Consiliul Județean, reiau demersul de căutare a unei companii private care să opereze zboruri de la Oradea spre București și spre Londra, anunță Bihoreanul.

Urmărește-ne și pe Google News

Birta a recunoscut că, din 2021 încoace, când a fost înființată compania Air Oradea, autoritățile locale nu au reușit să „găsească soluțiile” pentru a aduce și păstra curse regulate pe Aeroportul Internațional Oradea.

Șeful Jeep, schimbat surprinzător din funcție. „Circumstanțele vieții trebuie să ne facă să acceptăm deciziile.” CITEȘTE ȘI Șeful Jeep, schimbat surprinzător din funcție. „Circumstanțele vieții trebuie să ne facă să acceptăm deciziile.”

Birta a afirmat că aleșii locali sunt chemați să aprobe o procedură de selectare a unui operator privat, în mai multe etape. În primul rând, trebuie realizat un caiet de sarcini pentru viitorul partener, iar pentru asta „am luat decizia de a contracta serviciile Price Waterhouse Coopers Romania”, care va primi 270.000 de lei plus TVA pentru acestea.

Compania care se va asocia cu Air Oradea trebuie să aibă o cifră de afaceri de cel puțin 50 de milioane de euro în anul financiar anterior.

„Estimăm ca până în luna decembrie să avem finalizată această procedură și astfel la finalul acelei luni să avem selectat un operator pentru zborurile care vor fi reluate din primăvară”, a spus, optimist, Florin Birta.

Aeroportul Internațional Oradea nu are în această perioadă nicio cursă externă de linie, ci doar zboruri de București, operate de Tarom. Acestora li se adaugă curse charter programate de operatori din turism, arată G4Media.ro.

viewscnt
Afla mai multe despre
oradea
zboruri