Panasonic preia controlul companiei spaniole Ficosa, partner al UAMT Oradea. Japonezii își extind astfel operațiunile în sectorul auto

Panasonic preia controlul companiei spaniole Ficosa, partner al UAMT Oradea. Japonezii își extind astfel operațiunile în sectorul auto
scris 21 mar 2017

Panasonic își va majora la 69% deținerea la producătorul spaniol de componente auto Ficosa International, prezent și în România printr-un parteneriat cu UAMT Oradea, a anunțat marți conglomeratul nipon. Japonezii își extind astfel operațiunile în sectorul auto.

Panasonic a intrat în acționariatul Ficosa în 2015, prin achiziția unei participații de 49% de la acționarul majoritar Ficosa Inversion SL. Japonezii nu au dezvăluit suma pe care o vor plăti în schimbul pachetului suplimentar de 20% din acțiunile Ficosa, tranzacție prin care compania spaniolă devine subsidiară consolidată a Panasonic.

Achiziția va permite Panasonic să numească 7 directori în board-ul Ficosa și va sprijini planurile companiei de a ajunge la vânzări de 2 miliarde yeni (16,4 miliarde euro) din activitățile pe piața auto până la finele lunii martie 2019.

FOTO Noua Mazda CX-5 va fi lansată în Europa în luna mai și va sosi în România în această vară CITEȘTE ȘI FOTO Noua Mazda CX-5 va fi lansată în Europa în luna mai și va sosi în România în această vară

Panasonic este furnizor exclusiv de baterii pentru automobilele Tesla Model S, Model X și Model 3, care va fi lansat pe piață în acest an. În 2014, japonezii au semnat un acord de parteneriat cu Tesla pentru construcția unei fabrici de baterii în Nevada, pentru care au anunțat investiții de cel puțin 1,6 miliarde de dolari. Prima etapă a lucrărilor a fost finalizată anul trecut, iar producția de baterii a fost demarată la începutul anului.

Fondată în 1949, la Barcelona, Ficosa are peste 10.000 de angajați în 17 țări și vânzări consolidate de peste 1,1 miliarde euro. Spaniolii au intrat pe piața din România la începutul anilor 2000, printr-un parteneriat cu UAMT Oradea. Cele două companii produc oglinzi retrovizoare și subansamble pentru Dacia-Renault.

viewscnt
Afla mai multe despre
panasonic
ficosa
uamt oradea
componente auto
actiuni