Magna vrea să construiască o fabrică de automobile în Slovenia, pentru a produce modele Jaguar

Magna vrea să construiască o fabrică de automobile în Slovenia, pentru a produce modele Jaguar
scris 20 mar 2017

Magna International, unul dintre cei mai mari furnizori de componente din industria auto și constructor de mașini pentru mărci ale partenerilor, a anunțat că dorește să construiască o fabrică nouă în Slovenia, pentru a face față cerereii partenerilor săi. După BMW și Mercedes-Benz, Magna a devenit producător și pentru Jaguar Land Rover.

Magna International și-a depus la Guvernul Sloveniei propunerea de investiție într-o facilitate cu o capacitate de 100.000 – 200.000 de mașini pe an, cu o valoare inițială de 1,24 miliarde euro. Potrivit anunțului autorităților slovene, investiția ar urma să se deruleze în patru etape.

Magna International produce componente diverse pentru majoritatea constructorilor de automobile, dar are și o uzină, în Austria, Magna Steyr,  în care produce mașini complete. Primul partener a fost BMW, după care a urmat Mercedes-Benz, astfel că la uzina din Graz se construiesc acum atât BMW Seria 5, cțt și Mercedes G Class. Înn decembrie, Magna a anunțat că a semnat un nou contract de prodcuție cu Jaguar Landa Rover, pentru producția noului model Jaguar I-Pace, primul model electric al mărcii. Producția ar urma să înceapă în 2018. La acel moment, reprezentanții companiei au declarat că iau în calcul construirea unei noi uzine, deoarece unitatea din Austria și-a atins limitele.

Germanii de la Preh, furnizori pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi și Daimler, își extind prezența în România printr-un centru la Iași CITEȘTE ȘI Germanii de la Preh, furnizori pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi și Daimler, își extind prezența în România printr-un centru la Iași

Slovenia se află într-o puternică ofensivă de atragere de noi investitori din industria auto, oferindu-le ajutoare de stat, după cum scrie Automotive News. Magna a primit deja susținere pentru un proiect, de asemenea Yaskawa, furnizor de echipamente electrice, și GKN, care produce compnente pentru Mercedes și Volvo.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
magna
jaguar
bmw
mercedes
slovenia