Plecare suprinzătoare din SpaceX, compania spațială a lui Elon Musk

Plecare suprinzătoare din SpaceX, compania spațială a lui Elon Musk
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2024

Unul dintre directorii executivi ai SpaceX, Tom Ochinero, părăsește compania spațială a lui Elon Musk, o plecare rară la nivelul conducerii de vârf, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Tom Ochinero, vicepreședinte senior pentru afaceri comerciale, a demisionat, au declarat pentru CNBC persoane familiare cu problema, scrie News.ro.

FOTO Contract semnat pentru modernizarea DN73, între Brașov și Fundata CITEȘTE ȘI FOTO Contract semnat pentru modernizarea DN73, între Brașov și Fundata

Ochinero pleacă pentru a se ocupa de o problemă medicală de familie, potrivit acelor persoane, care au cerut să nu fie numite.

SpaceX nu a răspuns solicitării CNBC de a comenta despre plecarea lui Ochinero.

Ochinero, la fel ca mulți dintre cei aproximativ zeci de directori seniori ai SpaceX, lucrează la companie de mai bine de un deceniu.

El și-a început cariera la SpaceX ca inginer, ajutând la proiectarea conului din vârful rachetelor Falcon 9 și Falcon Heavy.

De când a preluat conducerea vânzării de rachete SpaceX și zboruri de astronauți în 2019, mandatul lui Ochinero a inclus extinderea constantă a cotei de piață a companiei în lansarea sateliților comerciali, precum și mai multe oferte pentru zboruri spațiale cu echipaj privat.

Ochinero a fost ”personal responsabil pentru venituri anuale de peste un miliard de dolari” la SpaceX, potrivit unei biografii prezentată la o conferință din industria spațială, la sfârșitul anului trecut.

SUA oferă o recompensă de milioane de dolari pentru găsirea șefilor rețelei Lockbit CITEȘTE ȘI SUA oferă o recompensă de milioane de dolari pentru găsirea șefilor rețelei Lockbit

El a raportat președintelui și directorului de operațiuni al companiei, Gwynne Shotwell.

Stephanie Bednarek, directorul senior al vânzărilor de lansări comerciale al SpaceX, este selectată să preia rolul lui Ochinero în cadrul companiei, au declarat surse pentru CNBC.

Plecarea lui Ochinero vine în timp ce compania se pregătește pentru cel de-al treilea zbor de testare al rachetei Starship de următoarea generație și își extinde activitatea de internet prin satelit Starlink. Compania și-a stabilit deja aproape un monopol pe piața de lansare a sateliților din SUA, datorită rachetelor sale Falcon și a luptei rivalilor pentru a concura cu rachete operaționale.

viewscnt
Afla mai multe despre
spacex
elon musk