Podul de la Mărăcineni care leagă Muntenia de Moldova se va închide pe un sens de la sfârșitul acestei luni pentru lucrări de reabilitare

Podul de la Mărăcineni care leagă Muntenia de Moldova se va închide pe un sens de la sfârșitul acestei luni pentru lucrări de reabilitare
scris 7 aug 2017

Podul de la Mărăcineni, județul Buzău, care leagă Muntenia de Moldova, se va închide pe un sens de mers, de la sfârșitul acestei luni, întrucât vor începe lucrările de reabilitare a obiectivului, restricțiile urmând să fie valabile pentru opt luni.

Potrivit reprezentanților Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la sfârșitul lunii august vor începe lucrările de reabilitare a podului de la Mărăcineni, iar sensul de mers dinspre Râmnicu Sărat spre Buzău va fi închis pentru opt luni, scrie News.ro.

Conform acelorași reprezentanți, licitația pentru desemnarea constructorului se desfășoară fără probleme, iar pînă în prezent nu a fost înregistrată nicio contestație.

Creștere a veniturilor și profitului BMW în primele 6 luni ale anului. Seria 5, vedeta vânzărilor bavareze CITEȘTE ȘI Creștere a veniturilor și profitului BMW în primele 6 luni ale anului. Seria 5, vedeta vânzărilor bavareze

"În data de 20 iulie s-au deschis ofertele pentru podul de la Mărăcineni. În acest moment, ne aflăm în faza de evaluare, care are ca termen limită 15 august. Trebuie să precizăm că a fost depusă o singură ofertă pentru acest proiect. După semnarea contractului se va da ordinul de începere a lucrărilor, iar acestea vor dura opt luni de zile. Știu că este un singur ofertant, nimeni nu poate împiedica pe cineva să depună contestații, dar nu văd de ce ar fi trei contestații, din moment ce există o singură ofertă. În perioada de licitație au fost solicitări de clarificare, dar care nu sunt sinonime cu contestațiile", a declarat purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, pentru un post local de televiziune.

Lucrările programate să înceapă la sfârșitul acestei luni se vor întinde pe o perioadă de opt luni. În acest timp, întregul trafic va fi preluat de podul ce asigură în prezent circulația mașinilor ce merg pe sensul dinspre Buzău spre Râmnicu Sărat. În toată această perioadă vor fi refăcute structurile metalice și se vor asigura stâlpii de beton, valoarea totală a lucrărilor fiind de 5 milioane de lei.

Podul metalic de la Mărăcineni a fost construit în 1932 de trupele germane. Întreținut conform indicațiilor constructorilor, obiectivul a fost menținut în bună stare până în 2005, când a fost avariat de inundații. Atunci, obiectivul a fost înshis din luna mai până în octombrie.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
podul de la maracineni