Poliția își cumpără un sistem de supraveghere video care identifică din mers numerele de înmatriculare ale mașinilor

Poliția își cumpără un sistem de supraveghere video care identifică din mers numerele de înmatriculare ale mașinilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 sep 2022

Poliția Română vrea să cumpere un sistem de supraveghere și monitorizare video prin tehnologie LPR (License Plate Recognition), care permite recunoașterea automată a numerelor de înmatriculare ale mașinilor. Sistemul va fi utilizat în condițiile legii, pentru punerea în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse de magistrați, spune Poliția.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Inspectoratul General al Poliției Române a demarat o licitație deschisă accelerată pentru achiziționarea unui „Sistem de supraveghere și monitorizare prin tehnologie LPR”, arată datele publicate în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.

VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Promotori ai sustenabilității. Cum au creat trei absolvenți de Politehnică una dintre cele mai mari companii în domeniul energiei fotovoltaice CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Poveștile Bursei – Promotori ai sustenabilității. Cum au creat trei absolvenți de Politehnică una dintre cele mai mari companii în domeniul energiei fotovoltaice

„Obiectivul specific este asigurarea unui sistem modern pentru întărirea capacității operaționale a unităților de poliție ce folosesc metode speciale de investigație în lupta împotriva fenomenului infracțional.”, se arată în caietul de sarcini preluat de Hotnews.ro.

Sistemul va îmbunătăți activitatea Direcției Operațiuni Speciale, unica structură de specialiatte a Poliției Române care asigură, prin polițiști specializați, activități de supraveghere tehnică.

La momentul actual la nivelul Poliției Române nu există un astfel de sistem centralizat.

Sistemul de supraveghere este format din mai multe servere, stații grafice, 300 camere video IP tip LPR și aplicații de video management pentru aceste camere.

În specificațiile tehnice se menționează că cele 300 de camere IP de tip LPR trebuie să poată capta plăcile de înmatriculare. Echipamentul va avea implementat un asistent sotware de optimizare a setărilor video în funcție de înălțimea de montaj, distanța față de vehicul și viteza acestuia.

Camerele trebuie să permită identificarea numerelor de înmatriculare pe timpul zilei la distanțe de minim 100 metri.

Constructorul auto german Opel a oprit o expansiune planificată în China, din cauza tensiunilor geopolitice CITEȘTE ȘI Constructorul auto german Opel a oprit o expansiune planificată în China, din cauza tensiunilor geopolitice

În privința aplicației de management video a celor 300 de camere de tip LPR se menționează că aceasta ar trebui să aibă minim următoarele funcțiuni:

1. căutare în secvențe de înregistrare pe una sau mai multe camere.
2. căutare secvențe cu mișcare sau căutare inteligentă în zonele selectate pe una sau mai multe camere.
3. Căutare titluri sau descrieri de marcaje.
4. Căutare alarme și evenimente, cu abilitatea de a aplica filtre.
5. Căutare secvențe de înregistrare în anumite locații geografice.
6. Căutare persoane, cu posibilitatea de a aplica filtre care să definească vârsta, fața, sexul și înălțimea.
7. Căutare vehicul, cu posibilitatea de a aplica filtre care să definească plăcuța de înmatriculare, codul țării, culoarea, viteza și tipul vehiculului. Exportul înregistrărilor video se va putea realiza în format media player (fișiere AVI), format MKV sau format de imagine statică (imagini JPEG).
Contractul licitat are o valoare estimată la peste 13,6 milioane de lei (fătă TVA).

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 3 octombrie 2022. În aceeași zi va avea loc și ședința de deschidere a ofertelor.

viewscnt
Afla mai multe despre
poliția
numere masini