Porsche a anunțat unde va produce viitorul Cayenne electric

Porsche a anunțat unde va produce viitorul Cayenne electric
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 mar 2023

A patra generație a lui Cayenne, care va avea o motorizare electric,  va fi construită în Bratislava, în aceeași uzină care aparține Volkswagen în care este produsă și actuala generație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Porsche Cayenne se pregătește de lansarea unui face-lift pentru actuala generație, însă peste aproximativ trei ani va intra în producție următoarea generație, una electrică. Compania a anunțat că a decis ca SUV-ul Cayenne să rămână în uzina din Bratislava și cu următoarea generație, care va deveni al patrulea model electric al mărcii, după Taycan, Macan și 718.

Chevrolet oprește producția legendarului Camaro. „Acesta nu este sfârșitul poveștii!” CITEȘTE ȘI Chevrolet oprește producția legendarului Camaro. „Acesta nu este sfârșitul poveștii!”

SUV-ul este produs la Bratislava începând din 2017, după ce primele două generații au fost produse în Leipzig, dar cu componente de șasiu și caroserie fabricate tot în fabrica din Slovacia.

Uzina din Bratislava aparține mărcii Volkswagen și este utilizată pentru asamblarea modelelor Touareg, Audi Q7, Audi Q8, Porsche Cayenne, Porsche Cayenne Coupé, Volkswagen up și e-up, precum și Skoda Karoq. De anul viitor, tot aici vor fi produse VW Passat și Skoda Superb. Uzina este una de mari dimensiuni, una dintre cele mai mari din Europa, cu o capacitate de 400.000 de automobile anual. VW a investit un miliard de euro pentru modernizarea fabricii, astfel încât să poată fi asamblate pe o nouă linie VW Passat și Skoda Superb, însă pentru electrificare va fi nevoie de noi investiții.

Porsche mai pregătește un SUV electric, de mari dimensiuni, care va fi poziționat peste Cayenne, acesta urmând să fie produs în uzina proprie din Leipzig, acolo unde se fabrică Macan.

Planul divizării Dacia - Românii acționari minoritari vor deveni proprietari în una din cele mai mari companii globale de motoare și cutii de viteze, alături de giganții Geely și Aramco. Uzina Mecanică - evaluată la 1,2 miliarde lei CITEȘTE ȘI Planul divizării Dacia - Românii acționari minoritari vor deveni proprietari în una din cele mai mari companii globale de motoare și cutii de viteze, alături de giganții Geely și Aramco. Uzina Mecanică - evaluată la 1,2 miliarde lei

Albrecht Reimold, membru al consiliului de administrație Porsche, fost președinte Volkswagen Slovacia, spune că modelul Cayenne va fi primul SUV electric produs la Bratislava. „Uzina din Bratislava a făcut o muncă remarcabilă în ultimii ani și a primit mai multe premii. Viitorul Cayenne va fi primul SUV complet electric care va fi fabricat acolo. Sunt sigur că echipa de acolo va fi pregătită cu meticulozitate și va duce noua generație la linia de start – când va veni momentul – cu calitatea caracteristică Porsche”, spune Reimold.

Cayenne este cel mai vândut model Porsche, cu 95.604 de unități livrate în 2022, cât toată producția Porsche de acum 20 de ani. Actuala generație, care a trecut printr-un facelift profund, urmează să fie lansată în lunile următoare și va intra în producție la finalul acestui an.

viewscnt
Afla mai multe despre
porsche cayenne
porsche electric
uzina bratislava