Preluarea producătorului de componente auto Cogeme de către TCH, analizată de Consiliul Concurenței

Preluarea producătorului de componente auto Cogeme de către TCH, analizată de Consiliul Concurenței
scris 5 ian 2016

Consiliul Concurenței evaluează preluarea grupului Cogeme, din care fac parte Cogeme Set Spa Italia, Cogeme Set RO SRL România și Cogeme Set Precision Part India, de către compania TCH.

TCH, înființată în anul 2014, face parte din grupul italian Palladio Finanziaria Spa, care are activități în domeniul financiar, în industria chimică, în cea alimentară și în agricultură.

Grupul Cogeme activează în industria auto, producând piese de înaltă precizie, componente ale turbinelor auto. Cogeme este prezent în România din 2005 și are o fabrică la Micești, în apropiere de Pitești.

Cogeme Set România a avut, în 2014, afaceri de 127 de milioane de lei și un profit 12,8 milioane de lei. În companie lucrează 239 de angajați.

La jumătatea lunii octombrie 2015, TCH a decis preluarea facilităților din România și India. Cogeme Italia, aflată în lichidare judiciară, mai are o fabrică în Brazilia.

Valoarea totală a tranzacției se ridică la 23,5 milioane de euro, potrivit presei italiene, iar transferul de proprietate al fabricii din India a avut loc în momentul semnării tranzacției, în timp ce preluarea Cogeme Set România așteaptă verdictul Consiliului Concurenței.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
cogeme set romania
preluare
tch
consiliul concurentei