Volkswagen riscă o amendă de până la 80 de miliarde de dolari în SUA

Volkswagen riscă o amendă de până la 80 de miliarde de dolari în SUA
scris 5 ian 2016

Volkswagen riscă o amendă de până la 80 de miliarde de dolari, după ce Departamentul de Justiție din SUA a dat grupul auto în judecată, luni, ca urmare a falsificării nivelului emisiilor poluante în cazul a  600.000 de vehicule diesel, transmite Bloomberg.

Departamentul de Justiție acuză grupul auto că a încălcat patru prevederi din legislația antipoluare și cere amendarea VW cu 80 de miliarde de dolari, o sumă care depășește semnificativ estimările experților.

Chiar dacă este puțin probabil ca instanța să decidă amendarea Volkswagen cu suma maximă, penalitățile vor însuma totuși câteva zeci de miliarde de dolari, au declarat surse din cadrul Departamentului de Justiție.

Problemele grupului VW au început după ce agenția de mediu din SUA a acuzat producătorul auto că a utilizat un soft special pentru a falsifica rezultatele testelor referitoare la emisiile de gaze pentru sute de mii de vehicule diesel vândute în SUA. Informația a fost confirmată ulterior de către reprezentanții Volkwagen. Aceștia au arătat că dispozitivul, care fasifică oxizii de azot (NOx), a fost instalat pe aproximativ 11 milioane de mașini la nivel mondial în ultimii cel puțin 7 ani, inclusiv în Europa.

Ca urmare a scandalului în care a fost implicat grupul auto, investițiile Volkswagen vor scădea anul acesta cu 1 miliard de euro, iar lansarea modelului electric Phaeton va fi amânată până anul viitor.

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
vw
volkswagen
amenda
sanctiuni
proces
sua