Prețul biletelor de avion din Italia pentru destinații europene s-a dublat

Prețul biletelor de avion din Italia pentru destinații europene s-a dublat
scris 23 mai 2022

Persoanele care decid să călătorească cu avionul pentru a ajunge în diferite destinații europene, vor trebui să plătească tarife aproape duble comparativ cu cele de anul trecut, anunță Codacons, care denunță fenomenul scumpirii prețului biletelor de avion în Italia, transmite ANSA, citată de Rador.

Odată cu venirea căldurii și cu creșterea numărului de italieni care călătoresc, prețurile biletelor de avion au crescut vertiginos – explică asociația de consumatori, care a reelaborat cele mai recente date furnizate de ISTAT – În ultima lună, prețurile zborurilor pentru destinațiile europene au suferit o creștere de + 91% față de aceeași perioadă a anului 2021. Zborurile intercontinentale au crescut cu + 35,7%, în timp ce prețul celor interne este în creștere cu 15,2%.

PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Radu Puiu, analist XTB România: Prețul cerealelor este foarte aproape de maximele istorice. În Europa, situația este mai gravă decât în SUA

Se asistă la o creștere generalizată a tarifelor aeriene, fenomen influențat de creșterea prețurilor la carburanți și de consecințele facturilor scumpe și care se reflectă direct în buzunarele consumatorilor. Tot Codacons ne anunță că și pe partea transportului maritim se înregistrează creșteri: în ultima lună tarifele feribotului au crescut cu +19,4% față de aceeași perioadă a anului 2021.

Prețurile biletelor de tren în schimb scad cu -9,9%, ca efect al renunțării graduale la limitările legate de Covid .

viewscnt
Afla mai multe despre
avioane
italia