Primăria Capitalei cumpără încă 22 de troleibuze

 Primăria Capitalei cumpără încă 22 de troleibuze
Profit.ro
Profit.ro
scris 18 ian 2023

Viceprimarul Stelian Bujduveanu anunță că Primăria Capitalei cumpără alte 22 de troleibuze noi, cu fonduri din PNRR, Acestea se vor adăuga celorlalte 100 care au fost deja cumpărate de Municipalitate, prin Fondul de Mediu. Cele 100 de troleibuze urmează să ajungă în Capitală anul viitor, mai spune viceprimarul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”Vești bune pentru București: Cumpărăm alte 22 de troleibuze noi, cu fonduri din PNRR! Guvernul României și-a făcut treaba: a pus la dispoziția Bucureștiului peste 65 milioane de lei - fonduri din PNRR - pentru achiziția de troleibuze. Executivul a semnat contractul de finanțare și a demonstrat că este un partener pentru dezvoltarea și modernizarea transportului public bucureștean”, anunță viceprimarul.

Nokian Tyres primește ajutor de stat ad-hoc pentru mega-investiția în fabrica de la Oradea, decisă după ce a plecat din Rusia. Prima fabrică de anvelope cu zero emisii de CO2 din lume, sute de locuri de muncă. Plus salariul anunțat în fabrică CITEȘTE ȘI Nokian Tyres primește ajutor de stat ad-hoc pentru mega-investiția în fabrica de la Oradea, decisă după ce a plecat din Rusia. Prima fabrică de anvelope cu zero emisii de CO2 din lume, sute de locuri de muncă. Plus salariul anunțat în fabrică

Potrivit lui Bujduveanu, ”suma - 65.752.681,12 cu TVA - va fi utilizată de Primăria Capitalei pentru achiziția a 22 de troleibuze noi”, scrie News.ro.

”Contractul a ajuns, ASTĂZI, la Primărie și urmează să fie semnat de Primarul General. Cele 22 de troleibuze se vor adăuga celorlalte 100 care au fost deja cumpărate de Municipalitate - tot cu sprijin financiar guvernamental, prin Fondul de Mediu. Cele 100 de troleibuze urmează să ajungă în Capitală anul viitor.

Stelian Bujduveanu precizează că Programul de modernizare a flotei transportului public din București este o prioritate!

”Avem deja TRAMVAIE NOI - primele în ultimii 30 de ani - care fac legătura între Nordul și Vestul Capitalei.  Avem TICHET UNIC de călătorie, pentru toate mijloacele de transport public. Avem MIJLOACE DE PLATĂ ELECTRONICE în autobuze, troleibuze și tramvaie. Avem finanțare pentru înființarea de BENZI UNICE pentru autobuze și troleibuze. Avem finanțare pentru modernizarea peroanelor și stațiilor STB. Avem finanțare pentru modernizarea a peste 50 km de cale de rulare a tramvaielor. Modernizăm transportul public din Capitală! Creștem calitatea serviciilor publice! Cumpărăm vehicule de transport cu emisii 0 pentru București!”, menționează Bujduveanu. 

viewscnt
Afla mai multe despre
stelian bujduveanu
troleibuze
primăria capitalei