Primăria Capitalei va achiziționa 100 de troleibuze autonome și 130 de autobuze hibride cu aproximativ 488 de milioane de lei, din care 80% ar putea veni de la Fondul de Mediu

Primăria Capitalei va achiziționa 100 de troleibuze autonome și 130 de autobuze hibride cu aproximativ 488 de milioane de lei, din care 80% ar putea veni de la Fondul de Mediu

Sursa foto: News.ro

scris 18 oct 2018

Primăria Capitalei va achiziționa 100 de troleibuze autonome și 130 de autobuze hibride, a decis joi Consiliul General al Municipiului București (CGMB). Valoarea totală a investiției este de aproximativ 488 de milioane de lei, din care 80% ar putea veni de la Fondul de Mediu.

Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu 42 de voturi „pentru” și o abținere, scrie News.ro.

Proiectul propune aprobarea unui studiu de oportunitate care se referă la investiția pentru noile troleibuze și autobuze.

FOTO Mitsubishi lansează un nou automobil electric, la doar 20.000 de dolari CITEȘTE ȘI FOTO Mitsubishi lansează un nou automobil electric, la doar 20.000 de dolari

Potrivit documentului, cele 130 de autobuze hibrid vor fi utilizate pe traseele cu flux mare de călători, în timp ce troleibuzele noi cu autonomie de 20 de kilometri vor oferi posibilitatea legăturii între diverse rețele de contact.

Valoarea totală a investiției în noile mijloace de transport în comun se ridică la aproximativ 488 de milioane de lei, însă primăria vrea să depună până la începutul lunii noiembrie cererea de finanțare nerambursabilă de la Administrația Fondului de Mediu, pentru a obține 80 la sută (340 de milioane de lei) din această sumă.

În luna iunie a acestui an, Primăria Capitalei a semnat  cu Otokar contractul pentru achiziția celor 400 de autobuze Euro 6,  valoarea contractului fiind de peste 458 de milioane de lei fără TVA.

viewscnt
Afla mai multe despre
primaria capitalei
autobuze
fondul de mediu