Primele autobuze electrice BMC au ajuns în România

Primele autobuze electrice BMC au ajuns în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 oct 2023

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, anunță că primele 51 de autobuze electrice BMC au ajuns în România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acestea se află în Portul Constanța și vor porni spre București, scrie Agerpres.

VIDEO&FOTO Mazda a dezvăluit un nou automobil sport, cu propulsie hibridă CITEȘTE ȘI VIDEO&FOTO Mazda a dezvăluit un nou automobil sport, cu propulsie hibridă

"Am depus toate eforturile pentru ca bucureștenii să poată circula cu autobuzele electrice până la sfârșitul acestui an și astăzi avem rezultatele: Vehiculele au fost livrate cu aproximativ 4 luni mai devreme față de termenul prevăzut în contract. (...) Acesta este primul lot din cele 100 de autobuze electrice pe care Primăria Capitalei le-a achiziționat. Celelalte 49 de autobuze electrice vor sosi în luna noiembrie, iar până pe 2 decembrie vor fi livrate, treptat, și 100 de stații de încărcare", precizează Bujduveanu.

Cele 100 de vehicule, care vor înnoi flota STB, sunt achiziționate cu fonduri europene nerambursabile, prin programul Programul Operațional Regional.

Pe 22 august, primarul Capitalei, Nicușor Dan, declara că firma care a câștigat licitația pentru autobuze electrice intenționează să livreze până la sfârșitul anului cele o sută de vehicule contractate.

"Prototipul nu e gata, însă ce ne-au spus ei este că vor să livreze până la sfârșitul anului toate cele 100 de autobuze electrice. E ușor de înțeles, pentru că există o finanțare europeană pentru ele. Dacă le livrează până la sfârșitul lui 2023, putem să le plătim toți banii în 2023, ceea ce toată lumea își dorește. Dacă nu le livrează în 2023, trebuie să le punem pe Programul Operațional Regional următor. Până se face ghidul, până se fac aplicațiile, poate să mai întârzie șase-nouă luni până când putem să plătim. Și, atunci, ei vor să le livreze pe toate 100 până la sfârșitul acestui an", a declarat edilul general, în cadrul unei conferințe de presă.

Nicușor Dan a reamintit că acest contract a fost atribuit în urma a trei licitații eșuate, dintre care una s-a desfășurat în mandatul actualei administrații.

FOTO Dacia se pregătește să trimită Duster 2 în istorie. Un exemplar în variantă Extreme cu semnăturile angajaților va pleca în turneu prin Europa CITEȘTE ȘI FOTO Dacia se pregătește să trimită Duster 2 în istorie. Un exemplar în variantă Extreme cu semnăturile angajaților va pleca în turneu prin Europa

"A fost o licitație deschisă, cu patru participanți, cu niște criterii de calitate. A câștigat o firmă care asamblează diverse componente. Și din China, din Germania și din mai multe locuri", a explicat primarul general.

Firma BMC Truck&Bus a fost declarată în luna iunie câștigătoare a licitației pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, conform anunțului publicat pe SEAP.

Contractul are o valoare totală de 290.000.000 lei.

Noile autobuze electrice trebuie să fie din gama de 12 metri lungime și să aibă autonomie de minim 200 kilometri între două încărcări succesive, tracțiune complet electrică, realizată autonom cu Sistem Reîncărcabil de Stocare e Energiei Electrice (SRSEE), baterii de acumulatori, podea complet coborâtă pe toată lungimea vehiculului, trei uși duble și aer condiționat. 

viewscnt
Afla mai multe despre
autobuze electrice
bmc