Primii bani alocați pentru funcționarea aeroportului de la Brașov

Primii bani alocați pentru funcționarea aeroportului de la Brașov
Profit.ro
Profit.ro
scris 1 mar 2023

Consiliul Județean Brașov a aprobat marți, în ședință ordinară, bugetul pe anul în curs al Regiei Autonome Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav, în sumă de 27,5 milioane de lei, anunță Agenția de presă Rador. Banii sunt destinați cheltuielilor de funcționare, de exploatare și cu personalul care va fi angajat în complexul aeroportuar.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În acest context, în cadrul ședinței s-a discutat și despre platforma de parcare a aeronavelor, care, conform masterplanului pe termen lung, cuprinde 14 locuri.

FOTO \ CITEȘTE ȘI FOTO "Momentul psihologic" a fost depășit - Hidroelectrica a început să emită primele facturi după o întârziere de peste jumătate de an

Până în prezent, au fost realizate doar trei locuri de parcare pentru avioane.

“Sunt trei locuri de parcare. La vremea respectivă am gândit ca acestea să poată acomoda peste un milion de pasageri. Din punct de vedere al proiectului Aeroportului Brașov, am gândit totul modular. În timp, se pot extinde până la 14 locuri de parcare. Nu am considerat de cuviință să facem o astfel de investiție acum, fiindcă nu am avut resursa financiară și nici nu era necesar să avem o extindere a acestor locuri de parcare”, a precizat președintele CJ Brașov, Adrian Veștea.

Șeful administrației județene a precizat că, în primul an de funcționare, se estimează ca Aeroportul din Ghimbav să aibă un trafic de 150.000 de pasageri.

Aeroportul de la Ghimbav va deveni funcțional după data de 15 iunie, potrivit autorităților județene.

viewscnt
Afla mai multe despre
aeroport brasov
ghimbav