Primul dintre cele două noi avioane Boeing 737-800 NG intră oficial în flota Tarom

Primul dintre cele două noi avioane Boeing 737-800 NG intră oficial în flota Tarom
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 mai 2017

Primul dintre cele două noi avioane Boeing 737-800 NG, denumit "Sarmizegetusa", intră miercuri oficial în flota companiei naționale de transport aerian Tarom.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

La începutul acestei luni, Ministerul Transporturilor a anunțat că Tarom a semnat contractul de achiziție a două aeronave noi Boeing 737-800 NG, având o configurație de 189 de locuri, scrie News.ro.

Avioanele sunt achiziționate în leasing operațional pe o perioadă de zece ani, iar livrarea ambelor aeronavelor va fi făcută în cursul lunii mai, potrivit Ministerului Transporturilor.

Flota companiei numără în prezent 21 de aeronave, dintre care doar 19 operează în același timp, din cauza operațiunilor de mentenanță.

Aeronavele Boeing vor înlocui cele două aparate Airbus A310 care au fost retrase anul trecut, Tarom fiind nevoit să renunțe la anumite rute pe care nu mai avea cu ce să le opereze.

Primăria face pasul înapoi și renunță temporar la banda unică pentru autobuze, constatând \ CITEȘTE ȘI Primăria face pasul înapoi și renunță temporar la banda unică pentru autobuze, constatând "puncte nevralgice". Ideea va fi reaplicată pe 17 iunie. Șoferii au acuzat mega-blocaje

În lunile septembrie și octombrie ale anului trecut, Tarom a retras cele două avioane Airbus A310, cumpărate în 1992 de Guvernul condus atunci de Petre Roman.

Compania Tarom a pierdut anul trecut poziția a doua în clasamentul liniilor aeriene prezente în România, fiind depășită de Blue Air. Liderul pieței, din punct de vedere al numărului de pasageri transportați, este Wizz Air. Tarom a înregistrat o creștere de 1% a numărului de pasageri în 2016, până la 2,41 milioane.

La începutul acestui an, ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat că, din fondul suveran național de 10 miliarde de euro, care va fi creat de Guvern în acest an, va fi finanțată achiziția a 30 de avioane noi pentru Tarom în următorii ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
boeing 737-800 ng
tarom