Primul Ferrari complet electric va apărea după 2025

Primul Ferrari complet electric va apărea după 2025
scris 12 dec 2019

Constructorul italian de automobile sportive Ferrari va lansa primul său model complet electric după 2025, având în vedere că tehnologia bateriilor nu este încă suficient dezvoltată, a declarat joi directorul general Louis Camilleri, transmite Reuters.

Anterior, Ferrari estima că primul său vehicul complet electric va fi lansat după expirarea actualului plan industrial, în 2022. Cu toate acestea, analiștii estimau că cel mai devreme acest model ar putea fi lansat abia după 2023, scrie Agerpres.

FOTO Mercedes-Benz a dezvăluit noua generație GLA, într-un eveniment exclusiv digital CITEȘTE ȘI FOTO Mercedes-Benz a dezvăluit noua generație GLA, într-un eveniment exclusiv digital

Louis Camilleri a subliniat că Ferrari "analizează" un model de tip grand tourer (GT) complet electric, dar a adăugat că "în viitorul apropiat" constructorul italian va opta pentru dezvoltarea de vehicule hibride.

"Părerea mea este că un vehicul electric va apărea după 2025. Tehnologia bateriilor nu este încă acolo unde ar trebui să fie. Sunt încă probleme serioase în ceea ce privește autonomia, viteza și încărcarea. Până la urmă vom veni cu un model. Însă abia după 2025. Nu este ceva pe termen scurt", a spus Camilleri la o întâlnire cu jurnaliștii la uzina Ferrari de la Maranello.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari
model electric