Producătorul faimoaselor taxiuri negre londoneze vrea să cucerească noi piețe în Europa

Producătorul faimoaselor taxiuri negre londoneze vrea să cucerească noi piețe în Europa

Foto: The London Taxi Company

scris 6 iul 2016

Celebrele taxiuri negre produse de compania britanică London Taxi Company ar putea circula în curând pe străzile marilor orașe din Europa, potrivit președintelui companiei, Carl-Peter Forster.

"Efectuăm o campanie de prezentare a taxiului în marile orașe europene. În această săptămână, am fost la Oslo, Amsterdam, Paris, Barcelona și Berlin", a spus, miercuri, Forster, citat de Reuters.

Președintele companiei deținute de grupul chinez Zhejiang Geely Holding țintește majorarea producției de taxiuri la circa 10.000 unități pe an până în 2021, de la 1.171 unități anul trecut, și spune că decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană nu va afecta investițiile în viitorul apropiat.

Înmatriculările Dacia în Marea Britanie au scăzut în primul semestru. În iunie, declinul a fost de aproape 24% CITEȘTE ȘI Înmatriculările Dacia în Marea Britanie au scăzut în primul semestru. În iunie, declinul a fost de aproape 24%

London Taxi Company construiește o a doua uzină, în apropierea celei din Coventry, în regiunea centrală a Marii Britanii, investiție estimată la 300 milioane de lire sterline (350 milioane euro).

În ceea ce privește proiectele viitoare, Forster spune că va lua o decizie după ce vor fi cunoscute noile reglementări din industria auto locală și statutul relațiilor dintre Marea Britanie și UE post-Brexit.

"Nu va trebui să luăm o decizie decât în următorii doi-trei ani. Până atunci, vom ști exact care vor fi cadrul legal și normele privind taxele vamale", a precizat acesta.

London Taxi Company a fost achiziționată de Zhejiang Geely Holding în februarie 2013, pentru 11,4 milioane lire (13,3 milioane euro). Grupul chinez deține și Volvo Car Group, companie preluată în 2010, precum și producătorul auto Geely Automobile Holdings, cea mai mare companie privată de profil din China.

viewscnt
Afla mai multe despre
london taxi company
black cab
taxi
extindere
investitii