Producția celei mai mari fabrici a grupului Volkswagen s-a prăbușit. Cel mai redus nivel din 1958

Producția celei mai mari fabrici a grupului Volkswagen s-a prăbușit. Cel mai redus nivel din 1958
Profit.ro
Profit.ro
scris 21 oct 2021

Volkswagen a produs în acest an numai 300.000 de vehicule la principala sa fabrică, din Wolfsburg, a declarat o sursă apropiată situației, acesta fiind cel mai redus nivel din 1958 și cu mult sub producția medie anterioară pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Fabrica care produce automobile ale brandurilor Golf, Tiguan și Seat, între altele, a fabricat în medie 780.000 de vehicule pe an în ultimul deceniu, iar compania anunțase în 2018 că vrea să crească volumul la 1 milion de unități, scrie News.ro.

Instrumente pentru o muncă remote eficientă CITEȘTE ȘI Instrumente pentru o muncă remote eficientă

Problemele de aprovizionare au făcut însă ca doar aproape 500.000 de vehicule să iasă de pe liniile de asamblare ale fabricii în 2020.

Producția din acest an va fi chiar mai mică din cauza crizei semiconductorilor.

Volkswagen a afirmat anterior că va avea un deficit de producție de sute de mii de vehicule din cauza lipsei semiconductorilor, o problemă care afectează producătorii de automobile din întreaga lume și care, potrivit companiei, va dura până în 2022.

Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic CITEȘTE ȘI Cum previi picarea site-ului în cazul creșterilor masive de trafic

Un purtător de cuvânt al VW a declarat săptămâna trecută că se desfășoară discuții pentru a aborda competitivitatea fabricii de la Wolfsburg, care încă nu produce vehicule complet electrice, în special în fața concurenței crescânde a unor producători noi, cum ar fi Tesla.

CEO-ul Volkswagen, Herbert Diess, a spus la ședința consiliului de supraveghere din septembrie că o întârziere a tranziției la vehiculele electrice ar putea costa compania 30.000 de locuri de muncă - unul din patru dintre angajații actuali.

viewscnt
Afla mai multe despre
wolfsburg
volkswagen