Profitul Ferrari a crescut cu 36% în primul trimestru, la 242 milioane de euro, datorită cererii ridicate

Profitul Ferrari a crescut cu 36% în primul trimestru, la 242 milioane de euro, datorită cererii ridicate
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2017

Profitul Ferrari a crescut cu 36% în primul trimestru, producătorul italian de supermașini beneficiind de cererea pentru automobilele sale, inclusiv pentru decapotabila LaFerrari Aperta, de 2,1 milioane de dolari, și a edițiilor speciale create pentru aniversarea de 70 de ani a companiei, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ferrari a anunțat joi că profitul înainte de deducerea dobânzilor, taxelor, deprecierii și amortizării (EBITDA) a urcat în primele trei luni la 242 milioane de euro, de la 178 de milioane de euro în urmă cu un an, scrie News.ro.

Analiștii anticipau un profit de 217 milioane de euro.

Pentru a susține creșterea, Ferrari a prezentat în martie noul automobil 812 Superfast, cel mai rapid model de serie din istoria companiei.

Directorul general al Ferrari, Sergio Marchionne, vrea să protejeze imaginea Ferrari, în privința performanțelor și exclusivității, cu automobile ca Aperta, pentru care vânzările au fost epuizate înainte de debutul oficial. În același timp, Marchionne vrea creșterea volumului vânzărilor și a profitului.

Se poate și invers: Bata Sky, fosta Blue Air, a intrat din faliment în insolvență, premieră în România CITEȘTE ȘI Se poate și invers: Bata Sky, fosta Blue Air, a intrat din faliment în insolvență, premieră în România

Producătorul auto de lux, care limita anterior producția anuală la 7.000 de vehicule, este pe cale să vândă 9.000 de automobile în 2019.

Ferrari, separată de Fiat Chrysler Automobiles în 2015, relaxează această limită auto-impusă cu riscul de diluare a brandului.

Marchionne intenționează să își extindă gama de automobile pentru a atrage o categorie mai largă de clienți și analizează introducerea mai multor modele hibride și vehicule mai puțin puternice, inclusiv o versiune cu un motor V6.

Cererea pentru automobile cu motoare V12 a crescut cu 50% în primul trimestru, în timp ce vânzările de mașini cu motoare V8 a scăzut, potrivit companiei.

Acțiunile Ferrari au urcat joi cu până la 4,2%, la 72,45 euro pe unitate, atingând un nou record, ulterior fiind în creștere cu 3,2% la bursa din Milano. În ultimele 12 luni, acțiunile Ferrari au crescut cu 86%, evaluând compania la 13,6 miliarde de euro.

Ferrari a menținut joi estimarea unui profit EBITDA de peste 950 de milioane de euro în 2017.

Livrările sunt prognozate să crească în acest an la 8.400 de automobile, de la 8.014 unități în 2016.

viewscnt
Afla mai multe despre
ferrari