KPMG, investigată în legătură cu auditarea Rolls-Royce, care a admis că a dat mită în mai multe state pentru a câștiga contracte

KPMG, investigată în legătură cu auditarea Rolls-Royce, care a admis că a dat mită în mai multe state pentru a câștiga contracte

Foto: Flickr/Håkan Dahlström

scris 4 mai 2017

Autoritatea britanică de supraveghere în domeniul contabil a declanșat o investigație privind felul în care firma de audit și consultanță KPMG a evaluat situația financiară a producătorului de motoare de avioane Rolls-Royce, care a admis că a dat mită pentru a câștiga contracte în mai multe state și a acceptat să plătească o amendă de peste 800 milioane de dolari.

Consiliul pentru raportare financiară (FRC) din Marea Britanie va investiga rapoartele de audit întocmite de KPMG la grupul Rolls-Royce pentru anul fiscal încheiat la 31 decembrie 2010 și la Rolls-Royce Holdings pentru anii 2011 și 2013, potrivit unui comunicat al instituției britanice, citat de Reuters.

Rolls-Royce a fost investigat ani de zile după ce a recunoscut posibile fapte de corupție legate de folosirea consultanților străini. În ianuarie, compania a acceptat să plătească 671 milioane lire sterline (circa 810 milioane dolari la cursul din ianuarie) pentru închiderea investigațiilor inițiate de autoritățile din Marea Britanie, SUA și Brazilia și a admis că a dat mită pentru a câștiga contracte în mai multe state, printre care China, Thailanda, Angola, Irak, Rusia și Indonezia.

KPMG Advisory va evalua peste 1.400 de imobile ale Poștei Române CITEȘTE ȘI KPMG Advisory va evalua peste 1.400 de imobile ale Poștei Române

"Vom coopera pe deplin cu investigația FRC, care urmează anchetelor desfășurate de SFO (Biroul britanic pentru Fraude Grave) cu privire la Rolls-Royce. Avem încredere în calitatea auditului efectuat la Rolls-Royce, inclusiv în perioada 2010-2013 analizată de FRC", potrivit unui comunicat al KPMG.

KPMG își va înceta în acest an activitatea de auditor financiar la Rolls-Royce, după 26 de ani în care a îndeplinit acest rol, a declarat un purtător de cuvânt al firmei de consultanță și audit. Conform noilor reguli din domeniul contabil, companiile din Marea Britanie trebuie să organizeze noi licitații pentru atribuirea de contracte auditorilor cel puțin o data la 10 ani și să își schimbe auditorul cel puțin o dată la 20 de ani.

viewscnt
Afla mai multe despre
kpmg
rolls-royce
ancheta
frc
audit
investiigatie