Profitul Nissan a crescut cu 37% în perioada aprilie-septembrie

Profitul Nissan a crescut cu 37% în perioada aprilie-septembrie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 2 nov 2015

Nissan Motor Corporation, al doilea mare producător auto din Japonia, a înregistrat un profit net de 325,6 miliarde de yeni în perioada aprilie- septembrie 2015, în creștere cu 37,4% față de perioada similară din 2014, transmite BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Rezultatele au fost influențate de creșterea vânzărilor în America de Nord și Europa, dar și de slăbirea yenului, care a sprijinit exporturile, potrivit reprezentanților companiei.

Astfel, Nissan a vândut în perioada menționată 2,62 milioane de vehicule la nivel global, cu 1,3% peste livrările din aceeași perioada a anului trecut.

"Nissan a înregistrat o creștere puternică a veniturilor și a profitabilității în prima jumătate a anului fiscal, determinată de cererea tot mai mare de vehicule în America de Nord și revenirea cererii în Europa de Vest,", a spus Calos Ghosn, directorul executiv al Nissan.

Totodată, compania japoneză estimează că vânzările la nivel global pentru întreg anul fiscal, care se încheie în martie 2016, vor ajunge la la 5,5 milioane de vehicule, în creștere cu 3,4% față de anul precedent, potrivit Bloomberg.

În acest context, Nissan și-a revizuit în creștere prognoza privind profitul net pentru anul fiscal în curs, la 535 miliarde de yeni (4,46 miliarde de dolari), de la 485 miliarde de yeni cât era estimat anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
profit
yen
vanzari
autovehicule