Profitul Toyota a scăzut la jumătate în trimestrul al doilea fiscal, din cauza aprecierii yenului

Profitul Toyota a scăzut la jumătate în trimestrul al doilea fiscal, din cauza aprecierii yenului
Profit.ro
Profit.ro
scris 8 nov 2016

Profitul operațional al Toyota Motor a scăzut aproape la jumătate în trimestrul al doilea fiscal, la 474,6 miliarde de yeni (4,55 miliarde de dolari), față de aceeași perioadă a anului trecut, din cauza aprecierii yenului, care a făcut ca automobilele pe care le produce să fie mai puțin competitive, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Rezultatul este apropiat de așteptările analiștilor, de 476,26 miliarde de yeni, scrie News.ro.

Toți constructorii auto japonezi sunt afectați de yenul mai puternic, dar Toyota este mai expusă la impactul cursului valutar întrucât produce două treimi din vehicule în Japonia, iar dintre acestea jumătate le exportă.

Un alt factor negativ este încetinirea vânzărilor pe piața auto nord-americană, una dintre cele mai mari din lume, după livrările record înregistrate în 2015, considerat momentul de vârf al redresării din SUA, după criza din 2008-2009.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a inițiat controale la metrou. Care este cea mai periculoasă stație CITEȘTE ȘI Inspectoratul pentru Situații de Urgență a inițiat controale la metrou. Care este cea mai periculoasă stație

Carburanții ieftini favorizează cererea pentru vehiculele cu motoare pe benzină, iar producătorii japonezi au probleme să crească producția de SUV-uri și camionete.

Toyota a anunțat că va fabrica mai multe astfel de vehicule mari, inclusiv popularul model RAV4 în SUA, pentru a profita de schimbarea preferințelor consumatorilor.

Compania a modificat cursul bugetat al yenului la 103 unități pentru un dolar și 114 unități pentru un euro, de la 102, respectiv 113 unități.

Toyota a majorat estimarea referitoare la profitul operațional la 1.700 miliarde de yeni, de la 1.600 miliarde de yeni, care ar fi însă cel mai redus câștig după 2013.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota