Protest al Federației Operatorilor Români de Transport în Piața Victoriei; Brigada Rutieră a restricționat traficul în zonă

Protest al Federației Operatorilor Români de Transport în Piața Victoriei; Brigada Rutieră a restricționat traficul în zonă
scris 20 mar 2019

Federația Operatorilor Români de Transport (FORT) organizează, miercuri, un protest în Piața Victoriei din București, reclamând că mult așteptatele Ordonanțe de Urgență în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. Transportatorii afirmă că sectorul de activitate nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier național și județean de pasageri.

Protestul FORT a fost autorizat de Primăria Capitalei, scrie News.ro.

FOTO Anunț: Când vor fi lansate în România Audi e-tron, Skoda Scala și VW Passat CITEȘTE ȘI FOTO Anunț: Când vor fi lansate în România Audi e-tron, Skoda Scala și VW Passat

”După alte două săptămâni, mult așteptatele Ordonanțe de urgență în domeniul transporturilor de pasageri, promise de Guvern, sunt blocate pe circuitul de avizare. Federația Operatorilor Români de Transport - F.O.R.T. consideră că sectorul de activitate în cauza nu s-a mai întâlnit niciodată cu un asemenea moment, ce riscă să blocheze iremediabil transportul rutier național și județean de pasageri. Solicitările membrilor F.O.R.T sunt simple, iar argumentele au fost deja introduse în fundamentarea celor două acte normative blocate acum la nivel guvernamental, în principal din cauza acelorași grupuri de interese ce încearcă să folosească legislația pentru propriul interes și buzunar”, au transmis transportatorii.

FORT solicită Guvernului rezolvarea problemelor cu adevărat prioritare pentru piață de transport pasageri, respectiv eliminarea sintagmei ”în mod repetat” din legea taximetriei pentru a combate eficient transportul ilicit de persoane și prelungirea programelor interjudetean și județene de transport pasageri.

”Orice altă completare adusă acestor două modificări esențiale, nu reprezintă altceva decât încercări disperate ale unor indivizi de a modifică legea pentru acoperirea unor ilegalități sau situații litigioase. Protestul se desfășoară pe modelul celui ce a declanșat modificarea legii RCA, la acesta participând membrii federației din întreagă țară, prezenți la manifestare cu autobuze, autocare și autoturisme”, au mai transmis transportatorii.

Protestul este programat să înceapă la ora 8.30.

Brigada Rutieră a Capitalei a început deja reconfigurarea traficului pentru buna desfășurare a protestului. Restricțiile vor fi valabile până la ora 15.00.

Circulația în Piața Victoriei este resistematizată, prin asigurarea traficului rutier pe două benzi de circulație pe sens, în fața Guvernului României, între Bd. Aviatorilor și Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascăr Catargiu, asigurându-se circulația pe Cal.Victoriei, Bd. Ion Mihalache, Str. Buzești și Bd. Lascăr Catargiu.

Rute alternative: Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogării – Șos. București-Ploiești; - Bd. Ion Mihalache – Bd. Mareșal Averescu – Bd. Mărăști – Piața Montreal – Șos. București-Ploiești.

viewscnt
Afla mai multe despre
protest
fort
piata victoriei