PSA Group va construi mașini Peugeot și Opel în Namibia, în parteneriat cu o companie locală

PSA Group va construi mașini Peugeot și Opel în Namibia, în parteneriat cu o companie locală
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 12 mar 2018

PSA Group a semnat un acord de investiții cu guvernul Namibiei, în urma căruia va înființa o companie de tip joint-venture cu Namibia Development Corporation (companie de stat), având ca scop producția (asamblarea) de automobile.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Peugeot și Opel își vor lărgi piața la nivel global, ca urmare a începerii, chiar din acest an, a producției de mașini ale celor două mărci în Namibia. Anunțul oficial nu vorbește despre statutul fabricii în care vor fi asamblate vehiculele celor două mărci, însă precizează că volumul anual țintit este de circa 5.000 de unități, în 2020.

Primele modele care vor fi fabricate în noua locație din Africa vor fi Opel Grandland X și Peugeot 3008, însă acestea vor fi urmate și de alte modele.

Daimler a cumpărat 4% din divizia de mașini electrice a BAIC, partenerii tradiționali din China CITEȘTE ȘI Daimler a cumpărat 4% din divizia de mașini electrice a BAIC, partenerii tradiționali din China

Acordul încheiat de PSA Group cu Namibia Development Corporation pentru înființarea unei noi companii în Namibia face parte din planul „Push To Pass” al PSA, care vizează producerea a cel puțin 70% din automobilele vândute în Africa și Orientul Mijlociu chiar în țările în care sunt vândute mașinile. Extindere producției nmărcii Opel vione la numai 4 luni de la anunțarea planului PACE de relansare a mărcii.

„Această implantare în Namibia se înscrie în strategia pe termen lung a grupului care vizează creșterea vânzărilor în Africa și Orientul Mijlociu, cu ambiția de a vinde 1 milion de vehicule în 2025. Această nouă capacitate de producție va servi piețele din regiune cu produse Opel și Peugeot care vor răspunde așteptărilor clienților noștri”, a declarat Jean-Christophe Quémard, Executive Vice President pentru Africa și Orientul Mijlociu în cadrul PSA Group.

viewscnt
Afla mai multe despre
psa
peugeot
opel
namibia