Qatar Airways vrea să cumpere o participație de 10% la American Airlines, pentru cel puțin 808 milioane dolari

Qatar Airways vrea să cumpere o participație de 10% la American Airlines, pentru cel puțin 808 milioane dolari
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 iun 2017

Qatar Airways este interesată să cumpere o participație de 10% la American Airlines, în valoare de cel puțin 808 milioane de dolari, a anunțat joi operatorul aerian american, transmite MarketWatch.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Acțiunile American Airlines au crescut cu 5,5% în urma informației, în timpul tranzacțiilor electronice premergătoare deschiderii bursei din New York, scrie News.ro.

Compania americană a explicat că a primit o ofertă nesolicitată din partea Qatar Airways, referitoare la o investiție semnificativă în acțiuni American Airlines.

Într-o informare adresată Comisiei americane pentru bursă și valori mobiliare (SEC), American Airlines a anunțat că Qatar Airways a prezentat un document referitor la o posibilă investiție conform legii Hart-Scott-Rodino, care implică achiziția de acțiuni comune American Airlines în valoare de peste 81 de milioane de dolari.

CONFIRMARE Daimler Mercedes a cumpărat Clever Taxi CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Daimler Mercedes a cumpărat Clever Taxi

Qatar Airways vrea să investească cel puțin 808 milioane de dolari în American Airlines, indicând interesul pentru preluarea unei participații de 10%, potrivit documentului depus la SEC.

La închiderea tranzacțiilor de miercuri, American Airlines avea o capitalizare de piață de 23,86 miliarde de dolari.

”Investiția propusă de Qatar Airways nu a fost solicitată de American Airlines și nu îi va modifica componența board-ului, guvernanța, managementul sau direcția strategică”, se arată în informarea operatorului aerian american.

Acțiunile American Airlines s-au apreciat cu 3% în acest an, până la închiderea de miercuri, în timp ce indicele NYSE Amex Airline a avansat cu 3,8%, iar S&P 500 cu 8,8%.

viewscnt
Afla mai multe despre
qatar airways
american airlines