RAR: Numărul de vehicule introduse în parcul auto românesc a crescut în primele cinci luni cu 80%

RAR: Numărul de vehicule introduse în parcul auto românesc a crescut în primele cinci luni cu 80%
scris 27 iun 2017

Numărul de vehicule introduse în parcul auto național a crescut în primele cinci luni ale acestui an cu 80% față de aceeași perioadă din 2016, a declarat marți directorul tehnic din cadrul Registrului Auto Român (RAR), Cristian Bucur.

Profit.ro a prezentat săptămâna trecută, în detaliu, situația pieței auto după 5 luni.

"Dacă privim comparativ cu ceea ce s-a întâmplat în primele cinci luni ale anului 2016, în primele cinci luni ale anului 2017, per ansamblu, am constatat o creștere cu 80% a numărului de vehicule introduse în parcul național auto. Gradul de motorizare al românilor a crescut cu 80%, ceea ce este o cifră importantă", a spus  Bucur.

Acesta a menționat că numărul de vehiculelor euro 4 s-a dublat, iar numărul vehiculelor euro 2 și euro 1 a crescut de  două ori și jumătate, ceea ce înseamnă o îmbătrânire sensibilă a parcului auto din România, scrie News.ro.

Amendă record pentru Google: 2,4 miliarde de euro pentru practici anticoncurențiale. Google și-a favorizat serviciul de cumpărături și comparare a produselor CITEȘTE ȘI Amendă record pentru Google: 2,4 miliarde de euro pentru practici anticoncurențiale. Google și-a favorizat serviciul de cumpărături și comparare a produselor

"Dacă ne referim la vârstă, vârsta lor a crescut. Dacă anul trecut vârsta medie era undeva puțin peste opt ani, în 2017 vehiculele care au intrat în primele cinci luni au avut o vârstă medie de 12 ani și trei luni", a precizat Bucur.

Directorul din cadrul RAR a menționat că starea tehnică a acestora este considerată corespunzătoare la momentul intrări lor în parcul auto, dar depinde de modul în care vor fi întreținute.

Deși starea infrastructurii din România poate grăbi uzura acestor vehicule, deținătorul este cel care ar trebui să aibă discernământ și să trimită autovehicul la service pentru a fi reparat în cazul unui incident suferit din cauza infrastructurii, potrivit directorului RAR.

Importurile de mașini second-hand s-au majorat sensibil după eliminarea timbrului de mediu, de la 1 februarie, arată statisticile oficiale. 

viewscnt
Afla mai multe despre
rar
masini