Rechemare Dacia Duster, probleme la airbaguri

Rechemare Dacia Duster, probleme la airbaguri
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 15 feb 2024

SUV-ul Dacia Duster, aflat la finalul ciclului de viață, face obiectul unei rechemări în Europa, din cauza unei posibile defecțiuni a airbagului lateral. Deocamdată nu este cunoscut numărul mașinilor ce fac obiectul campaniei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Autoritățile federale din Germania, KBA, au inițiat o campanie de rechemare pentru modelul Dacia Duster din cauza unei posibile defecțiuni a airbagului lateral pe partea stângă. În cazul în care defecțiunea este prezentă, airbagul lateral nu se deschide în urma unui impact. Rechemarea face parte dintr-o acțiune la nivel global, după cum precizează instituția.

Continental, prezent și în România, declanșează concedieri CITEȘTE ȘI Continental, prezent și în România, declanșează concedieri

Campania este una de siguranță și va fi realizată sub monitorizarea KBA. Din fericire sunt afectate doar câteva sute de mașini, toate produse în 2022, potrivit primelor informații. Compania nu a anunțat deocamdată campania, aceasta nefiind semnalizată nici în sistemul european Safety Alert.

Posesorii de automobile Dacia Duster afectați de această campanie vor fi contactați de companie pentru a merge la cel mai apropiat service autorizat, unde va fi verificat airbagul lateral și înlocuit, dacă este cazul, fără costuri pentru proprietarii mașinii. Dacia permite totodată verificarea pe site-ul propriu a existenței unei campanii de rechemare în service, pe baza seriei VIN a mașinii.

Lynk & Co se lansează în România și pe alte 11 piețe din estul Europei CITEȘTE ȘI Lynk & Co se lansează în România și pe alte 11 piețe din estul Europei

Dacia este una dintre mărcile de automobile cu un număr foarte mic de rechemări, având în 2023 o singură campanie, care a afectat trei modele. Este vorba despre o defecțiune a sistemului de alimentare cu GPL pentru modelele echipate cu astfel de motorizare. Duster, Sandero și Logan au fost modelele afectate, nefiind cunoscut numărul vehiculelor implicate. Posibila defecțiune a fost de asemenea una de siguranță, deoarece posibila scurgere a gazului lichefiat ar fi putut conduce la un incendiu, din cauza unei suduri proaste.

Dacia Duster 2 va ieși în acest an din producție, în trimestrul al doilea, odată cu intrarea în fabricație a noii generații, care va începe să fie produsă în perioada următoare, în timp ce primele livrări vor fi făcute în luna iunie, după cum a anunțat compania.

viewscnt
Afla mai multe despre
rechemare dacia duster
airbag duster
duster 3