Rechemare Honda România, a modelelor CR-V și Civic, pentru defecte care pot conduce la oprirea bruscă a mașinii

Rechemare Honda România, a modelelor CR-V și Civic, pentru defecte care pot conduce la oprirea bruscă a mașinii
scris 24 iun 2020

Honda Trading Romania, importatorul și distribuitorul mărcii Honda pe piața locală, recheamă în service aproximativ 400 de automobile care pot prezenta un defect al pompei de benzină. La nivel global sunt rechemate peste 1 milion de mașini.

Honda a notificat autoritățile din România despre demararea unei campanii de rechemare în service a două modele, CR-V și Civic, ca urmare a unui posibil defect al pompei de benzină. “Pompa de combustibil de joasă presiune poate să funcționeze defectuos prin nelivrarea cantității corespunzătoare de benzină din rezervor către motorul mașinii. Motorul poate manifesta probleme la pornire sau o lipsă de putere în timpul mersului”.  Modelele vizate sunt fabricate în 2018, la uzinele din Turcia, Anglia și Japonia. Este vorba despre 164 de unități CR-V și 232 unități Civic.

După cum precizează compania, durata intervenției, care presupune verificare și remedierea defectelor, durează circa 1,5 ore. Proprietarii vor fi înștiințați pentru a se prezenta la unul din dealerii Honda din România.

Ministrul Transporturilor: Vor începe lucrările la 150 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres până la finele anului CITEȘTE ȘI Ministrul Transporturilor: Vor începe lucrările la 150 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres până la finele anului

Campania de rechemare face parte dintr-un foarte amplă, derulată la nivel global, care implică peste 1 milion de vehicule, atât ale mărcii Honda (Accord, Civic, CR-V, HR-V, Insight și Fit), cât și ale mărcii Acura (NSX și RDX), farbicate în 2018 și 2019. După cum reiese din documentele oficiale ale NHTSA, din SUA, defectul nu este atât de minor pe cât pare, deoarece o oprire a pompei la viteze mari, mai ales pe autostradă, poate conduce nu doar la oprirea motorului, ci și la pierderea controlului direcției și frânelor și, în final, la frânarea completă a mașinii, ceea ce poate genera accidente grave. Documentele instituției americane precizează că de vină ar fi o procedură industrială greșită a pompelor produse de Denso, care poate genera fisuri ale materialului din care este produsă pompa.

La începutul acestui an, circa 500.000 de vehicule Honda au fost de asemenea obiectul unei campanii de rechemare, tot din cauza pompei de carburant.

viewscnt
Afla mai multe despre
honda
rechemare civic
honda cr-v
pompa benzina honda