RECORD la Skoda, cea mai bună lună iulie din istoria mărcii: noile SUV-uri compensează cu brio scăderile Octavia, Rapid și Superb

RECORD la Skoda, cea mai bună lună iulie din istoria mărcii: noile SUV-uri compensează cu brio scăderile Octavia, Rapid și Superb
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 20 aug 2019

Skoda a reușit să atingă un nou record de vânzări în luna iulie, care devine astfel cea mai bună lună iulie din istoria mărcii. Marca cehă pare că reușește să treacă fără probleme de conjunctura nefavorabilă de pe piețele auto globale.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Skoda, parte a VW Group, a anunțat livrări record în luna iulie, cu 102.700 vehicule, cu creșteri importante în Europa, atât în vestul continentului, cât și în est. Creșterea față de anul trecut este de 3,1%, bazată în special pe cererea tot mai mare de SUV-uri, Karoq și Kodiaq fiind vedetele mărcii.

„Pentru prima dată în istoria mărcii am livrat peste 100.000 de vehicule în iulie. Suntem încântați de cererea ridicată pentru SUV-urile noastre Kodiaq și Karoq”, a declarat Alain Favey, ŠKODA AUTO Board Member for Sales and Marketing.

FOTO Patru persoane au fost rănite într-un accident pe Aeroportul Henri Coandă CITEȘTE ȘI FOTO Patru persoane au fost rănite într-un accident pe Aeroportul Henri Coandă

Skoda a livrat în Europa de Vest 45.600 vehicule, cu 12,3% mai multe, din care 18.600 au fost vândute în Germania. În Europa Centrală, cehii au vândut 17.500 vehicule, cu 11,2% mai multe, din care 8.000 vehicule au fost în Cehia, țara de origine. În Europa de Est, Skoda a vândut 4.900 de automobile, cu 18,4% mai multe față de iulie 2018.

România rămâne una dintre piețele importante din Europa, pentru Skoda. Constructorul nu a publicat cifrele de livrări, dar datele privind înmatriculările din România arată că Skoda a înregistrat un volum de 2074 unități în iulie, cu o creștere de peste 54 de procente, față de anul trecut.

Una dintre piețele pe care cehii au pus accent în ultimii ani, India, se află într-o perioadă de recesiune pe piața auto, Skoda înregistrând aici 1.200 de vehicule livrate, cu 14,6% mai puține ca anul trecut.

FOTO Scandal pe A1 Lugoj - Deva. Ministrul Transporturilor deschide cu forța traficul pe Lotul 4, deși spaniolii de la COMSA nu acceptă intrarea pe Lotul 3 CITEȘTE ȘI FOTO Scandal pe A1 Lugoj - Deva. Ministrul Transporturilor deschide cu forța traficul pe Lotul 4, deși spaniolii de la COMSA nu acceptă intrarea pe Lotul 3

Din punct de vedere al portofoliului de modele, vânzările păstrează tendințele din ultimele luni pentru Skoda. Sedanul Octavia rămâne cel mai vândut model, dar acesta se află în continuare în scădere (-6,1%) lăsând loc SUV-urilor. Kodiaq a avut 15.400 livrări, iar Karoq - 13.700. Celelalte două sedanuri, Rapid și Superb, au înregistrat și ele scăderi seminificative. Modelul Rapid, competitor al Dacia Logan, a fost retras de pe piața europeană, fiind înlocuit cu Scala, un hatchback cu dimensiuni compacte. El a rămas însă pe celelalte piețe, între care India și Rusia. Nu în ultimul rând, CITGO, mini-ul de oraș, a pierdut 3,1% din clienții de anul trecut. Dintre modelele tradiționale ale Skoda, doar Fabia are vânzări în creștere, fiind al treilea cel mai vândut model al mărcii.

viewscnt
Afla mai multe despre
skoda
vanzari skoda
piata auto
skoda octavia
vanzari skoda karoq
skoda scala