Renault deschide comenzile pentru SUV-ul coupe Rafale, inspirat dintr-un avion

Renault deschide comenzile pentru SUV-ul coupe Rafale, inspirat dintr-un avion
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 11 iun 2024

Modelul Renault Rafale E-TEch, unul dintre produsele cu care compania franceză intenționează să ocupe un procent tot mai mare în segmentul hybrid, poate fi comandat pe piața din România, cu prețuri care rivalizează cu modele premium.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Renault și-a poziționat SUV-ul Rafale E-Tech într-o zonă de preț care se apropie de SUV-urile coupe premium, cu un nivel de intrare care costă 39.900 de euro, numit Techno. Acesta este echipat cu o motorizare full-hibrid de 200 de CP, care promite un consum mediu de 4,7 litri/100 km, motorul fiind regăsit și pe echiparea superioară, Esprit Alpine, care vostă 44.400 euro.

O a treia echipare cu tracțiune 4x4 și motor de 300 CP va fi lansată la finalul acestui an. Până atunci, primele livrări ale modelului cu motorul mai mic vor începe în toamnă. Rafale E-Tech full hybrid are 4,71 metri lungime, 1,86 metri lățime și 1,61 metri înălțime și este construit pe platforma CMF-CD, fiind situat în zona superioară a segmentului compact. Modelul este strâns legat de un alt SUV, Austral, cu care împarte o serie de componente. 

Printre tehnologiile cu ajutorul cărora Renault încearcă să poziționeze acest model ca unul upmarket  este plafonul panoramic Solarbay care utilizează tehnologia cristale lichide (Polymer Dispersed Liquid Cristal) pentru a deveni opac sau transparent printr-o simplă comandă, inclusiv prin Google Assistant.

Prima cursă aeriană directă România-SUA a aterizat la New York, după 20 de ani CITEȘTE ȘI Prima cursă aeriană directă România-SUA a aterizat la New York, după 20 de ani

De asemenea, mașina are funcții care o fac mai performantă, cum este sistemul de tracțiune 4CONTROL, cu roți motoare spate, care cresc semnificativ manevrabilitatea. Sistemul de infotainment OpenR Link cu sistem de operare și conectivitate bazat pe Google oferă peste 50 de aplicații disponibile.

Renault Rafale poartă numele unui avion celebru, produs în 1934, care a fost sursă de inspirație și pentru designul acestui automobil.

viewscnt
Afla mai multe despre
renault rafale
renault austral
renault suv coupe