Renault - Nissan - Mitsubishi anunță parteneriatul cu DiDi Auto Alliance, platformă chineză de car-sharing care a cumpărat rețeaua Uber din China

Renault - Nissan - Mitsubishi anunță parteneriatul cu DiDi Auto Alliance, platformă chineză de car-sharing care a cumpărat rețeaua Uber din China
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 apr 2018

Alianța Renault - Nissan - Mitsubishi a anunțat că a încheiat un parteneriat cu DiDi Auto Alliance, o platformă de mobilitate creată de DiDi Chuxing, compania care a cumpărat, în urmă cu doi ani, afacerile Uber din China.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

 DiDi Auto Alliance este o alianță creată de compania chineză DiDi Chuxing având ca scop schimbarea modelului de business în industria auto, prin intermediul unei platforme de car-sharing, apreciată ca fiind cea mai mare din lume. Unul dintre scopuri este acela de a construi vehicule special dedicate transportului de tip car-sharing și ride-hailing. În prezent, DiDi este cea mai mare companie de mobilitate de acest tip din China, însă utilizează autoturisme de la diverși producători.

Viziunea șefilor companiei se îndreaptă către vehicule electrice sau hibrid, care au o arhitectură destinată transportului de pasageri. Reprezentanții DiDi au anunțat anterior că au semnat acorduri de parteneriat cu 31 de companii diverse, pentru a forma DiDi Alliance, majoritatea fiind constructori de automobile și componente din China.

Pe listă se găsesc și cei mai mari constructori de automobile, VW, Toyota și Renault - Nissan - Mitsubishi, precum și giganții Bosch și Continental: BAIC, Bosch, BYD, CATL, Changan Automobile, Chery, CUSC, CHJ Automotive, Continental, DFAC, Dongfeng Yueda Kia, FAW, GAC, Geely, Hanteng, Hawtai, JAC, Leapmotor, NavInfo, NEVS, Renault-Nissan-Mitsubishi, SAIC Motor Passenger Vehicle, SKIO, Sound Group, Tellus Power Group, TELD, Toyota, Volkswagen Group China, WM Motor, Eastone Auto and Zotye.

„Împărtășim aceeași viziune cu DiDi în urmărirea mobilității curate și sigure pentru toți. China este o piață-cheie pentru Renault - Nissan - Mitsubishi și plănuim să lucrăm într-untr-un parteneriat cu liderii de piață precum DiDi să conturăm viitorul mobilității inteligente în China”., a declarat Ogi Redzic, vicepreședinte pentru vehicule conectate și servicii de mobilitate al Alianței.

EXCLUSIV Top 30 autoturisme: Schimbări pe piața din România, unele modele pierd clienți, niciun autovehicul premium nu mai prinde clasamentul. Care sunt cele mai înmatriculate mașini după dispariția taxei auto CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Top 30 autoturisme: Schimbări pe piața din România, unele modele pierd clienți, niciun autovehicul premium nu mai prinde clasamentul. Care sunt cele mai înmatriculate mașini după dispariția taxei auto

Cele două părți, Alința Renault - Nissan - Mitsubishi și DiDi, semnaseră în februarie un memorandum pentru explorareaposibilității de cooperare într-un program de car-sharing cu vehicule electrice, în China. Acum, înțelegerea s-a transformat în parteneriat, iar Renault - Nissan - Mitsubishi anunță inclusiv un robo-vehicule pentru servicii de ride-hailing.

Alianța Renault - Nissan - Mitsubishi a mai anunțat și înființarea Alliance Ventures, un fond de investiții care și-a propus să investească până la 1 miliard de dolari pentru susținerea inovațiilor în următorii 5 ani. Potrivit datelor oficiale, Renault și Nissan au 40% în cadrul fondului, iar Mitsubishi doar 20%.

viewscnt
Afla mai multe despre
didi
alianța renault - nissan - mitsubishi
car sharing