Rezultate Dacia: Duster 3, aproape 20.000 de mașini comandate în prima lună. Sandero, cel mai vândut model al grupului Renault în acest an

Rezultate Dacia: Duster 3, aproape 20.000 de mașini comandate în prima lună. Sandero, cel mai vândut model al grupului Renault în acest an
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 23 apr 2024

Dacia își menține creșterea în primele trei luni ale anului 2024, la nivel global, în pofida unei conjuncturi nefavorabile, în special în Europa, unde mașinile electrice frânează puternic. În martie, marca a scăzut pentru prima dată după foarte mult timp.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Vânzările Dacia la nivel global au urcat la 177.293 unități, în primul trimestru al anului, un volum mai mare cu 3,2% decât cel din anul anterior, apropiindu-se de valorile înregistrate în 2019, când marca vindea un volum considerabil de vehicule utilitare. Cifrele ar fi putut fi mai mari, dacă luna martie nu ar fi adus un declin ușor al vânzărilor. Cu 61.327 autovehicule vândute pe piețele pe care este prezentă (Europa, Africa, Turcia), volumul a fost mai mic cu -1,7%, acesta fiind influențat în special de tendințele de pe piața europeană, unde mașinile electrice au înregistrat scăderi importante, iar piața pe ansamblul ei a încheiat trimestrul în declin.

ULTIMA ORĂ Gigantul francez Michelin mută parte din producție din Polonia în România CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Gigantul francez Michelin mută parte din producție din Polonia în România

Sandero râmâne cel mai vândut model al grupului Renault, potrivit datelor companiei, consultate de Profit.ro, cu un volum total (care cuprinde atât marca Dacia, cât și vânzările sub sigla Renault) de 88.100 unități, mai mare cu 15% față de cel din 2023, în intervalul similar.

În schimb, Duster a înregistrat o scădere de aproape 10 procente pe piețele globale, cu 64.900 unități vândute, ca urmare a lansării comenzilor pentru Duster 3. Acesta a înregistrat deja peste 18.000 de comenzi în prima lună de la deschiderea vânzărilor, în condițiile în care primele livrări vor fi făcute în luna iunie.

Renault - stagnare de venituri: Registrul de comenzi puternic și lansările noastre viitoare vor oferi o accelerare secvențială CITEȘTE ȘI Renault - stagnare de venituri: Registrul de comenzi puternic și lansările noastre viitoare vor oferi o accelerare secvențială

Modelul electric Spring a avut cea mai severă scădere a vânzărilor, de -45%, din cauza impactului semnificativ al scoaterii sale de pe lista de modele subvenționate, pe piața din Franța, dar și a eliminării complete a subvențiilor pe piața din Germania. Cu numai 8.000 de unități vândute (din care 7.800 în Europa), Spring a avut în minus, față de anul trecut, 6.500 de unități.

Și Logan a avut o lună cu scăderi, având în vedere că în Europa se mai vinde doar în România, Moldova, Bulgaria. Cu 11.800 unități, vânzările sedanului Dacia au scăzut cu 8,5%.

Jogger a fost, alături de Sandero, unul dintre modelele în creștere, având 25.800 unități vândute, cu 11,3% mai multe decât în 2023.

Vânzările din Europa ale Dacia au reprezentat cea mai mare pondere, cu un total de 53.000 de unități (scădere de 2,2%) în luna martie și 151.500 unități pe întreg trimestrul, ceea ce reprezintă o creștere de 3,2%.

viewscnt
Afla mai multe despre
dacia sandero
duster 3
cele mai vandute masini