România are una dintre cele mai vechi și mai mici flote de avioane comerciale din UE

România are una dintre cele mai vechi și mai mici flote de avioane comerciale din UE
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 dec 2017

România are una dintre cele mai vechi și mai mici flote de avioane comerciale din Uniunea Europeană, potrivit unui raport Eurostat publicat cu ocazia Zilei internaționale a avației civile, întocmit pe baza datelor din 2015.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Flota României de aeronave comerciale era formată, în 2015, din 46 de avioane, din care 39% aveau o vechime de cel puțin 20 de ani. Tarom operează jumătate din flota României. Datele nu includ avioanele cu piston, elicopterele și avioanele cu o greutate la decolare mai mică de 2.600 kilograme.

Avioanele mai noi de 5 ani formau 7% din flota totală a României, ponderi mai mici fiind observate doar în Suedia (6%), Lituania (4%) și Croația și Cipru, operatorii aerieni din ultimele două țări neavând în flotele proprii niciun avion mai nou de 5 ani. Cipru operează un singur avion comercial, cu o vechime de 20 de ani sau peste.

Oliver Schmidt, fost șef în cadrul VW SUA, condamnat la 7 ani închisoare, pedeapsa maximă, pentru mușamalizarea scadalului Dieselgate CITEȘTE ȘI Oliver Schmidt, fost șef în cadrul VW SUA, condamnat la 7 ani închisoare, pedeapsa maximă, pentru mușamalizarea scadalului Dieselgate

La nivelul UE, 17% din flota de peste 6.500 de avioane comerciale era formată din avioane vechi de cel puțin 20 de ani. Peste o cincime (21%) din flotă cuprindea avioane mai noi de 5 ani, o treime era formată din avioane cu o vechime între 5 și 9 ani, 17% dintre avioane aveau o vechime între 10 și 14 ani, iar 15% între 15 și 19 ani.

Marea Britanie are cea mai mare flotă de avioane comerciale din UE, formată din peste 1.250 de avioane (19% din flota totală), urmată de Germania, cu peste 1.100 de avioane (17%), Franța (565 avioane sau 9% din total), Spania (485 avioane sau 7%) și Irlanda (460 avioane sau circa 7%).

viewscnt
Afla mai multe despre
flota avioane comerciale
eurostat
avioane vechi
ziua aviatiei