România și Bulgaria au rămas țările din UE cu cel mai mare număr de decese rutiere la un milion de locuitori

România și Bulgaria au rămas țările din UE cu cel mai mare număr de decese rutiere la un milion de locuitori
scris 4 apr 2019

România și Bulgaria au fost și anul trecut țările cu cel mai mare număr de decese rutiere la un milion de locuitori (96 și, respectiv, 88), aproape dublu față de media de 49 de decese înregistrată la nivelul UE, arată statisticile preliminare privind securitatea rutieră publicate joi de Comisia Europeană.

Pregătiri pentru Paște – cadouri pline de inspirație pentru cei dragi CITEȘTE ȘI Pregătiri pentru Paște – cadouri pline de inspirație pentru cei dragi

În România, s-a înregistrat anul trecut o scădere de 4% a numărului de decese rutiere față de 2017, iar comparativ cu 2010 s-a înregistrat un declin de 21%, scrie Agerpres.

La nivelul Uniunii Europene, numărul de decese rutiere a scăzut anul trecut cu 1%, față de 2017, și cu 21% comparativ cu 2010.

FOTO Renault a dezvăluit “Super-Duster-ul” și în Coreea de Sud, sub marca Samsung. A mai rămas de lansat doar versiunea Dacia CITEȘTE ȘI FOTO Renault a dezvăluit “Super-Duster-ul” și în Coreea de Sud, sub marca Samsung. A mai rămas de lansat doar versiunea Dacia

În 2018, 25.100 de persoane și-au pierdut viața în accidente rutiere pe teritoriul UE, o scădere de 1% față de 2017, și de 21% comparativ cu 2010. 

Doar două țări membre, România și Bulgaria, au raportat peste 80 de decese la un milion de locuitori, față de șapte state în 2010. 

viewscnt
Afla mai multe despre
accident rutier