VIDEO Carlos Ghosn a fost arestat din nou. Cu puține ore înainte, Renault i-a tăiat salariul, iar Ghosn a amenințat pe Twitter că va dezvălui adevărul

VIDEO Carlos Ghosn a fost arestat din nou. Cu puține ore înainte, Renault i-a tăiat salariul, iar Ghosn a amenințat pe Twitter că va dezvălui adevărul
Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 4 apr 2019

Procurorii japonezi l-au arestat din nou pe Carlos Ghosn, cu o nouă acuzație, legată de plățile pe care acesta le-a făcut către un dealer din Oman. Este al patrulea mandat de arestare, Ghosn fiind recent eliberat de judecători.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu puține ore înainte, Renault i-a tăiat salariul acestuia pe 2018, iar Ghosn a amenințat pe Twitter că va dezvălui adevărul într-o conferință de presă.

Pregătiri pentru Paște – cadouri pline de inspirație pentru cei dragi CITEȘTE ȘI Pregătiri pentru Paște – cadouri pline de inspirație pentru cei dragi

Carlos Ghosn nu s-a bucurat prea mult de libertate, deoarece procurorii care anchetează presupusele fraude făcute de fostul președinte al Nissan și Renault au făcut un nou dosar pe numele acestuia și l-au arestat azi-noapte, imagini fiind transmise și de Euronews. Zvonurile privind o iminentă arestare, ca urmare a acestor acuzații noi, circulau încă de ieri, în paralel cu acțiunea surprinzătoare a fostului șef Nissan de a posta pe Twitter un mesaj de amenințare, “Voi spune adevărul”, la o viitoare conferință de presă ce n-a mai avut loc.

Faptele se referă la mai multe plăți dispuse de Carlos Ghosn către un dealer de Renault și Nissan din Oman. Banii ar fi avut ca destinație unele datorii personale ale fostului președinte al Renault.

Atât Renault, cât și Nissan au reclamat aceste plăți, efectuate de Carlos Ghosn către un distribuitor de mașini Renault și Nissan din Oman, după ce au apărut unele informații potrivit cărora banii ar fi fost folosiți, de fapt, pentru plata unor datorii personale.

Compania franceză Renault a confirmat că a făcut o sesizare către procurorii francezi cu privire aceste transferuri.

"Arestarea mea în această dimineață este imorală și arbitară, face parte dintr-o altă încercare a unor persoane de la Nissan de a mă readuce la tăcere informându-i greșit pe procurori. Sunt nevinovat de toate acuzațiile fără temei aduse împotriva mea", se arată într-un comunicat al lui Ghosn.

Procurorii urmăresc sume de bani care figurau ca „rezerva CEO-ului” și pe care Ghosn i-ar fi folosit ilegal.

viewscnt
Afla mai multe despre
nissan
carlos ghosn
renault
arestare ghosn
allianta renault nissan mitsubishi