Rusia a preluat fabrica Toyota din Sankt Petersburg

Rusia a preluat fabrica Toyota din Sankt Petersburg
scris 31 mar 2023

Rusia a anunțat că fabrica Toyota din Sankt Petersburg a fost transferată către NAMI (Institutul Central de Cercetare și Dezvoltare de Automobile și Motoare), autoritățile de la Moscova grăbindu-se să preia cât mai multe active ale companiilor auto care părăsesc piața rusă în urma războiului din Ucraina, transmite Reuters.

În septembrie 2022, producătorul auto nipon a decis să oprească producția de vehicule în Rusia, din cauza perturbărilor din lanțurile de aprovizionare, după ce în martie 2022 suspendase producția la Sankt Petersburg. Oficialii Toyota nu au făcut imediat comentarii în urma anunțului Moscovei.

Cresc iar ratele românilor cu credit la bancă. De luni, IRCC ajunge la 5,98%. Când scad dobânzile CITEȘTE ȘI Cresc iar ratele românilor cu credit la bancă. De luni, IRCC ajunge la 5,98%. Când scad dobânzile

"Uzina Toyota din Sankt Petersburg este în această etapă transferată statului. Acordul implică preluarea completă a drepturilor de proprietate ale clădirii, echipamentelor și terenului", a informat Ministerul Industriei și Comerțului. Instituția a dat asigurări că va relua producția cât mai curând posibil, scrie Agerpres.

NAMI a preluat deja fabricile Renault și Nissan.

Multe fabrici din Rusia au suspendat producția și au trimis angajații în șomaj, din cauza lipsei de componente și a exodului producătorilor occidentali, după ce în 24 februarie Rusia a invadat Ucraina.

Joi, Avtovaz, cel mai mare producător de automobile din Rusia, deținut anterior de Renault, a decis să avanseze cu câteva săptămâni data la care angajații vor beneficia de trei săptămâni de vacanță de vară, din cauza lipsei de componente.

Cele trei săptâmâni de vacanță estivală de care beneficiază salariații Avtovaz, și care conform calendarului anterior urmau să înceapă în data de 24 iulie, vor fi efectuate în perioada 29 mai - 19 iunie, ceea ce va da Avtovaz mai mult timp pentru a-și reface stocurile de componente.

Anterior, Avtovaz anunțase că în 2023 intenționează să producă peste 400.000 de vehicule, ceea ce ar fi dublu față de cele 188.645 de vehicule pe care le-a vândut în 2022. Împreună, toate uzinele de automobile din Rusia au produs anul trecut doar 450.000 de autoturisme, cel mai mic număr de la prăbușirea URSS.

viewscnt
Afla mai multe despre
toyota
rusia