Ryanair se așteaptă la cel mai redus ritm de creștere a numărului de pasageri din ultimii șapte ani

Ryanair se așteaptă la cel mai redus ritm de creștere a numărului de pasageri din ultimii șapte ani
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 nov 2019

Ryanair se așteaptă, în anul financiar care se va încheia la 31 martie 2021, la cel mai redus ritm de creștere a numărului de pasageri din ultimii șapte ani, din cauza întârzierii livrărilor de avioane Boeing 737 MAX, a anunțat luni directorul general al celei mai mari companii aeriene low-cost din Europa, Michael O'Leary, transmit Sky News și Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Începând din luna martie a acestui an, avioanele Boeing 737 MAX au interdicție de zbor la nivel mondial după două catastrofe aeriene care au avut loc în decurs de cinci luni și în care este suspectată o funcționare defectuoasă a sistemului automat de stabilizare în zbor (MCAS) menit să împiedice intrarea avionului în picaj. Grupul aeronautic american speră că avionul său va reintra în serviciu până la finalul acestui an după modificările efectuate la sistemele software și în programele de pregătire a piloților, scrie Agerpres.

Danemarca și România, țările UE cu cele mai puține autovehicule furate CITEȘTE ȘI Danemarca și România, țările UE cu cele mai puține autovehicule furate

Pentru Ryanair livrarea avioanelor Boeing 737 MAX era esențială pentru sporirea eficienței flotei sale. Compania aeriană irlandeză făcuse o comandă de 210 aeronave Boeing 737 MAX și spera să folosească 30 de aparate până în vara anului viitor.

Luni, Ryanair a anunțat că în anul său financiar 2020/2021 se așteaptă să transporte 157 de milioane de pasageri. Este un avans de doar 2,6% față de actualul an financiar și cel mai redus ritm de creștere din ultimii șapte ani. Din 2014, operatorul aeriana înregistrat creșteri anuale medii de 10% a numărului de pasageri.

În perioada aprilie-septembrie 2019, compania a înregistrat un profit după taxe de 1,15 miliarde de euro (1,30 miliarde de dolari), în linie cu nivelul înregistrat în perioada similară din 2018 dar peste estimările analiștilor, care se așteptau la 1,08 miliarde de euro.

"Prețurile biletelor au scăzut cu 5% dar am transportat cu 11% mai mulți pasageri", a declarat Michael O'Leary. Acesta a adăugat că un program strict de ținere sub control a costurilor a compensat lipsa avioanelor 737 MAX și prețul mai ridicat al combustibilului. De asemenea, șeful Ryanair se așteaptă la o îmbunătățire a mediului de afaceri pe segmentul de transport aerian, în urma colapsului unor competitori, inclusiv Thomas Cook.

Luni, acțiunile Ryanair înregistrau un avans de 7%.

Compania se așteaptă acum la un profit anual între 800 milioane și 900 milioane euro, față de estimarea precedentă de 750-950 milioane euro și față de estimarea analiștilor, de 836 milioane euro.
În precedentul an financiar, profitul s-a situat la 1,02 miliarde de euro profit, în scădere față de 1,45 miliarde de euro în anul anterior.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
pasageri