Ryanair se va confrunta cu primele greve, angajații cerând recunoașterea organizațiilor sindicale

Ryanair se va confrunta cu primele greve, angajații cerând recunoașterea organizațiilor sindicale
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2017

Ryanair se va confrunta în această lună cu primele greve din istoria companiei, care riscă să se extindă din Italia în Irlanda și Germania, sindicatele din Europa intensificând presiunile ca operatorul aerian să recunoască reprezentarea organizațiilor independente, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Membrii Asociației Piloților Aerieni Irlandezi au anunțat marți că au informat compania că vor opri activitatea timp de o zi, pe 20 decembrie, din cauza refuzului Ryanair de a recunoaște grupurile sindicale, scrie News.ro.

Personalul navigant din Italia a planificat deja un protest de patru ore pe 15 decembrie.

Consilier Putin: Monedele virtuale pot ajuta băncile din Rusia să ocolească sancțiunile internaționale CITEȘTE ȘI Consilier Putin: Monedele virtuale pot ajuta băncile din Rusia să ocolească sancțiunile internaționale

Vereinigung Cockpit, care reprezintă personalul navigant din Germania, a anunțat ccă piloții Ryanair sunt dispuși să intre oricând în grevă, dar nu au menționat o dată exactă.

Protestele ar putea perturba zborurile Ryanair chiar în perioada aglomerată din perioada Crăciunului, așa cum s-a întâmplat timp de ani de zile la alți operatori aerieni importanți cum este Lufthansa.

Sindicatele vor îmbunătățirea condițiilor de muncă la Ryanair, contestând modelul low-cost care a contribuit ca aceasta să devină cea mai mare companie low-cost din Europa.

“Ryanair va face față oricăror întreruperi ale zborurilor, dacă și cînd vor apărea, și ne cerem scuze sincere clienților pentru orice supărare sau îngrijorare”, se arată într-un comunicat al companiei.

Directorul general Michael O’Leary a respins în repetate rânduri încercările angajaților de a obține reprezentare sindicală.

Greva din 15 decembrie a piloților și însoțitorilor de zbor din Italia ar fi protest de acest gen din istoria Ryanair.

Angajații au mai format consilii sindicale locale în Spania, Suedia, Portugalia și Olanda.

viewscnt
Afla mai multe despre
ryanair
greva