Schimbări la vârf în cadrul Ford: un nou șef peste fabricile din Europa, inclusiv peste uzina de la Craiova

Schimbări la vârf în cadrul Ford: un nou șef peste fabricile din Europa, inclusiv peste uzina de la Craiova

Dale Wishnousky

Gabriel Dogaru
Gabriel Dogaru
scris 25 oct 2017

Ford Motor a numit un nou șef peste operațiunile de producție din Europa, care va răspunde direct și de uzina de la Craiova. Patru persoane de la vârful Ford „au ales să părăsească Ford Motor”.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șeful Ford, Jim Hackett, a operat noi schimbări la vârful companiei, după instalarea sa în poziția de CEO, pentru a putea să-și pună în aplicare planul de reorganizare.

„Schimbările pe care la anunțăm astăzi vor continua să alinieze resursele și să îmbunătățească eficiența în cadrul piețelor și operațiunilor noastre.”, a declarat Hackett.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Printre schimbările notabile se numără retragerea lui Stephen Odell, 62 de ani, în prezent vicepreședinte al companiei pentru Global Marketing, Sales and Service, după 37 de ani de activitate la Ford. Stephen Odell a condus anterior operațiunile din Europa, în perioada în care la Craiova a fost introdus în fabricație modelul B-Max, care astăzi este istorie.  

FOTO Toyota prezintă la Tokyo două vehicule noi: un concept-car cu autonomie de 1.000 km și un autobuz, ambele alimentate cu hidrogen CITEȘTE ȘI FOTO Toyota prezintă la Tokyo două vehicule noi: un concept-car cu autonomie de 1.000 km și un autobuz, ambele alimentate cu hidrogen

Ford Motor a anunțat și un nou șef pentru producție în Europa, Dale Wishnousky, 54 de ani, care primește și poziția de vicepreședinte al Ford of Europe. Acesta se va subordona lui Steven Armstrong, noul președinte pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa, instalat în funcție în luna iunie și care a fost prezent la startul producției EcoSport la Craiova.

Dale Wishnousky, cetățean canadian născut în Germania, o înlocuiește în funcție pe Linda Cash, 55 de ani, avansată la centrul companiei, ca vicepreședinte pentru marca Lincoln și șef pe marketingul global. Wishnousky a lucrat pentru Ford exclusiv în zona de producție, având la activ 9 facilități, în 3 țări, fiind direct implicat în lansarea mai multor produse esențiale pentru Ford, precum F-Series, Transit sau Focus.

Ford vrea să reducă numărul de modele și configurațiile disponibile, pentru a finanța noi SUV-uri și vehicule electrice CITEȘTE ȘI Ford vrea să reducă numărul de modele și configurațiile disponibile, pentru a finanța noi SUV-uri și vehicule electrice

Tot în Europa, în subordinea lui Steven Armostrong, a fost numită Brigit Behrendt, 58 de ani, vicepreședinte pentru joint-ventures, alianțe și afaceri comerciale. Este cetățeanul german cu cea mai înaltă poziție în Ford și prima femeie numită în poziție de conducere în Ford of Europe.

Kumar Galhotra, 51 de ani, a fost numite vicepreședinte pentru Lincoln și Chief Marketing Officer, și se va subordona lui Jim Farley, vicepreședinte executiv al Ford și președinte al Global Markets.

Au mai părăsit pozițiile din cadrul companiei Felicia Fields, vicepreședinte pentru HR, și John Casesa, vicepreședinte pentru Global Strategy.

viewscnt
Afla mai multe despre
ford
uzina craiova
dave wishnousky